x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România s-a clasat în mai pe locul 16 în UE în funcţie de amploarea scăderii producţiei industriale

România s-a clasat în mai pe locul 16 în UE în funcţie de amploarea scăderii producţiei industriale

14 Iul 2009   •   00:00

România s-a clasat în mai pe locul 16 în UE, din 20 de state, în funcţie de ritmul de scădere a producţiei industriale, cu o reducere de 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, declinul fiind mai mic decât cel din Uniune, unde indicatorul a coborât cu 15,9%, potrivit Eurostat.



Pe primele locuri în funcţie de amploarea scăderii producţiei industriale s-au situat Estonia (-29,9%), Finlanda (-23,2%) şi Luxemburg (-22,9%).

Cele mai mici reduceri ale indicatorului au fost înregistrate de Irlanda (-4,1%), Polonia (-5,1%), Grecia (-7,4%) şi Portugalia (-8,1%). Producţia industrială a scăzut în toate cele 20 de state analizate de Eurostat.

La nivelul UE, în sectorul producătorilor de bunurilor capitale, indicatorul s-a diminuat cu 21,2%, iar în cazul produselor cu folosinţă îndelungată a coborât cu 17,2%. Producţia de energie a scăzut cu 6%.

Producţia industrială a scăzut în România, în luna mai, comparativ cu aprilie, cu 0,3%, în timp ce în UE a crescut cu 0,1%.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic