x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România trage în jos ratingul Bucureştiului

România trage în jos ratingul Bucureştiului

de Dan Straut    |    13 Ian 2020   •   19:30
România trage în jos ratingul Bucureştiului

Capitala României, ca unitate administrativ-teritorială, are o situaţie financiar-bugetară mai bună decât a României ca ţară. Dar ratingul de ţară este cel suveran, astftel că ratingul Bucureştiului, deşi ar merita să fie plasat pe un nivel superior, este tras în jos de media naţională.

Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung ale municipiului Bucureşti la „BBB minus”, perspectiva asociată fiind stabilă. De asemenea, Fitch a confirmat calificativul pe termen scurt la „F3”, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Ratingul Bucureştiului este limitat de ratingul suveran al României („BBB minus” cu perspectivă stabilă), deoarece Fitch evaluează profilul individual de creditare al capitalei României la „BBB plus”. În opinia agenţiei de evaluare financiară, nivelul mediu profilului de risc este redus, iar nivelul datoriei este solid, ccea ce duce la o evaluare a sustenabilităţii datoriei în clasa superioară „AA”.

Bucureştiul are surse stabile de venit, perspectivele de creştere a veniturilor fiind în linie cu avansul PIB-ului României, apreciază Fitch. 

×