x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romania va avea o bază de date cu toate adresele din ţară la finele lui 2013. Investiţia se ridică la 2 milioane de euro

Romania va avea o bază de date cu toate adresele din ţară la finele lui 2013. Investiţia se ridică la 2 milioane de euro

de Elena Stan    |    19 Apr 2012   •   09:53
Romania va avea o bază de date cu toate adresele din ţară la finele lui 2013. Investiţia se ridică la 2 milioane de euro

Registrul Electronic National al Nomenclaturilor Stradale va fi functional in noiembrie 2013 si va presupune o investitie de 8,7 milioane lei, finantarea fiind asigurata din fonduri europene, a declarat Mihai Busuioc, presedintele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Registrul vizeaza standardizarea la nivel national a nomenclaturii stradale - denumiri de artere si numere administrative. Datele vor putea fi accesate de catre institutii, firme sau persoane fizice. Proiectul este derulat in parteneriat cu Asociatia Comunelor si Asociatia Informaticienilor din Administratia Publica.

Busuioc a spus ca exista o serie de confuzii la numerotarea adreselor, care incurca de multe ori atat locatarii, cat si autoritatile.

De exemplu, pe strada Dreptatii din Bucuresti exista doua blocuri cu numarul 8, pe strada Ghetea Anghel la nr.10 din sectorul 3 sunt alocate circa 100 de imobile, iar la numarul 45, pe strada Neptun, tot din Bucuresti, sectorul 5, sunt 30 de imobile.

"Este evidenta importanta acestui sistem, este evident ca este un lucru bun, mai ales ca se face cu fonduri europene, peste 7 milioane de lei de la Uniunea Europeana, ocazie cu care invit toate autoritatile publice din Romania sa beneficieze de ele", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus la randul sau ca proiectul este unul important si pentru Bucuresti.

"Asta inseamna consfintirea proprietatii atunci cand este cazul, asta inseamna ca poti sa gasesti la adresa cetateanul si asta inseamna o economie de timp, o economie de bani si civilizatie la nivelul anilor pe care ii traim", a spus Oprescu.

Primarul a adaugat ca pana acum, in Bucuresti s-a mentinut "o dezordine intentionata", in sensul ca in perioade de "nebunie generala, cand nu se respecta niciun fel de regula", fiecare si-a "desenat" cum a vrut proprietatea.

×