x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România va avea un pavilion naţional de 370 metri pătraţi

România va avea un pavilion naţional de 370 metri pătraţi

de Daniela Ivan    |    23 Ian 2017   •   17:34
România va avea un pavilion naţional de 370 metri pătraţi

Firmele româneşti vor fi prezente la cea mai mare expoziţie mondială organizată în acest an, în orașul Astana din Kazahstan. "Expo Astana - 2017" va dura trei luni, între 10 iunie şi 10 septembrie, va beneficia de participarea a 100 de țări și aşteaptă mai mult de 5 milioane de vizitatori.

 

Cu un pavilion naţional de 370 de metri pătraţi, România îşi propune să  promoveze atât tradiţiile, cât şi perspectivele energeticii româneşti, a anunţat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Tema expoziției internaționale este „Energia viitorului”.

“Mereu deschizătoare de drumuri în domeniul energiei, prima exportatoare de gaz natural din Europa, România se numărăm printre țările fruntașe din UE în privința ponderii energiilor regenerabile în totalul mixului energetic național, ceea ce ne oferă un start foarte bun în pregătirile de participare la Expo Astana”, a declarat Meleşcanu. Acesta a mai precizat că România se află într-un grup select de țări din UE care efectuează cercetări în domeniul fizicii nucleare inovative, dezvoltând cel mai puternic laser din lume, prin proiectul ELI (Extreme Light Infrastructure). „Intenționăm să prezentăm acest proiect la pavilionul nostru de la Astana”, a anunţat ministrul.

Kazahstanul este principalul partener comercial al României în Asia Centrală. “Cu un volum al comerțului bilateral de peste 3,2 miliarde de dolari anual, principala componentă a relațiilor noastre economice este cea energetică, un nou motiv de a ne corela cu tematica de ansamblu a expoziției „Energia viitorului”, se arartă în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

 

România a sprijinit selectarea orașului Astana drept gazdă pentru expoziția internațională, în noiembrie 2012, când a fost luată , şi când deţinea președinția Biroului de Expoziții Internaționale.

×