x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România va găzdui primul congres internaţional despre turismul balnear şi medical

România va găzdui primul congres internaţional despre turismul balnear şi medical

de Elena Stan    |    25 Apr 2012   •   15:23

In cadrul vizitei de lucru in Spania, ministrul Turismului Cristian Petrescu a discutat cu secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai, agenda de organizare a primului congres international despre turismul balnear si medical din Romania, care se va desfasura in luna septembrie a acestui an. In cadrul intalnirii a fost stabilita agenda congresului, care va fi organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) impreuna cu Organizatia Mondiala a Turismului.

"Organizarea in Romania a primei conferinte internationale despre turismului balnear si medical, alaturi de Organizatia Mondiala a Turismului, este un moment deosebit de important care marcheaza, in primul rand, relansarea turismului balnear in tara noastra. Romania s-a aflat, ani la rand, in topul mondial al destinatiilor balneare si anti aging, prin tratamentul «Ana Aslan», iar eforturile ministerului din ultima perioada de relansare a acestui domeniu se vad deja in cresterile numarului de turisti in statiunile balneare. In Romania se gasesc resurse naturale cu efect terapeutic", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

La eveniment vor participa cei mai importanti specialisti internationali in turismul de sanatate, medici, turoperatori si alti reprezentanti ai industriei mondiale a turismului. Oficialii au discutat si despre reuniunea din luna iunie a Consiliului Executiv al OMT pe care Romania, in calitate de prim vicepresedinte, o va prezida alaturi de Kenya, presedintele consiliului. Temele discutiei s-au referit si la suportul pe care Romania il poate acorda OMT pentru liberalizarea regimului vizelor, pentru protectia consumatorilor in domeniul turismului si pentru cresterea taxelor, in special pentru serviciile aeroportuare, odata cu criza financiara si cu eforturile guvernelor de a creste veniturile la bugetele nationale. Ministrul Cristian Petrescu a promis suportul Romaniei pentru initiativele OMT, pentru solutionarea tuturor acestor probleme care constituie obstacole in calea dezvoltarii turismului mondial.

×