x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii au contractat împrumuturi de peste 400 milioane de euro în 2020 prin brokeri

Românii au contractat împrumuturi de peste 400 milioane de euro în 2020 prin brokeri

29 Mar 2021   •   12:04
Românii au contractat împrumuturi de peste 400 milioane de euro în 2020 prin brokeri
Sursa foto: marcociannarel/Getty Images/iStockphoto

Românii au contractat peste 13.000 de credite în 2020, prin intermediul brokerilor. Valoarea acestora se ridică la peste 400 milioane de euro, cu 30% mai mare faţă de anul anterior, se arată într-un comunicat al brokerului AVBS Credit.

Creşterea este provocată de incertitudinea creată de pandemie și a dorinței persoanelor cu venituri medii de a investi în achiziţii personale și sigure, care să le asigure confortul pentru munca de acasă, şcoala onlne, activităților familiale și de socializare.

"Piaţa de brokeraj bancar se află pe un trend ascendent, înregistrându-se creşteri în valori de aproximativ 30%, iar printre investiţiile preferate de românii care au accesat un credit bancar în 2020 se regăsesc proprietăţile imobiliare, autoturismele, electrocasnicele mari şi obiectele de mobilier. Mulţi dintre românii care şi-au desfăşurat activitatea profesională de acasă au simţit nevoia să îşi reconfigureze spaţiul de locuit pentru a lucra sau pentru a le oferi un ambient adecvat copiilor", a spus Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

Cele mai căutate credite bancare au fost cele ipotecare - 80%, de nevoi personale - 14%, ''Noua Casă'' - 4% şi alte tipuri de credite - 2%12.

Valoarea medie a unui credit bancar accesat prin intermediul unui broker a fost de circa 30.000 euro.

Cei mai mulți solicitanți au fost din Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara.

Pentru acest an se estimează o creștere de 50% a volumului de credite.
 

×
Subiecte în articol: credite