x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii au mâncat mai multă carne de pui, în 2009

Românii au mâncat mai multă carne de pui, în 2009

05 Feb 2010   •   00:00

Cea mai bună legumă este carnea, sunt de părere românii. Deşi afectaţi de criză, de scăderi salariale sau concedieri, românii nu renunţă la carne, în 2009, numărul de sacrificări de animale crescând cu 15%, la 254.533 de capete, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte preferinţele, la fel ca în ceilalţi ani, românii s-au îndreptat spre carnea de pasăre. Astfel că, în 2009, au fost tăiate 241.128 de păsări, cu 17,4% decât în 2008, acoperind 94% din totalul sacrificărilor de animale.

Românii au renunţat însă la carnea de bovine, numărul de sacrificii scăzând cu 11,5%, la doar 952.

×
Subiecte în articol: redactie