x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romanii se angajeaza pe pile

Romanii se angajeaza pe pile

26 Mai 2005   •   00:00

Mai mult de jumatate din romani (53%) si-au gasit un loc de munca apeland la pile si la relatii, potrivit unui sondaj realizat pe Internet la care au participat 1.200 de persoane.

CONCURENTA. La targurile de joburi vin zeci de studenti sa-si depuna cv-ul
31% dintre respondenti au declarat ca au obtinut actualul loc de munca prin intermediul unui site Internet, iar 9% printr-o agentie de recrutare. 7% dintre participanti au precizat ca lucreaza la propria firma.

Persoanele cu varste intre 35 si 45 ani au profitat in cel mai mare procent de relatii, 59% dintre acestea afirmand ca au apelat la aceasta metoda. Internetul este preferat mai ales de tinerii cu varste de 20-25 de ani, in timp ce cel mai semnificativ procent al celor care lucreaza in propriile firme, respectiv 30%, apartine categoriei de 45-55 de ani.

RELATII. "Ca sa ajungi contabil, ai nevoie de relatii. Cel putin asa reiese din raspunsurile celor care au aceasta ocupatie, 65% dintre ei declarand ca si-au gasit un loc de munca prin relatii", precizeaza Neogen, compania care a realizat studiul.

Site-urile de recrutare sunt folosite si de un procent important dintre cei care lucreaza in domeniul IT, respectiv 43%, in schimb managerii au apelat in procent cel mai mare la o agentie specializata, adica 27%. 60% dintre angajatii care castiga mai putin de 150 de euro pe luna au apelat la relatii pentru a se angaja. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: economic