x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii vor energie electrică din resurse regenerabile

Românii vor energie electrică din resurse regenerabile

04 Mar 2021   •   11:44
Românii vor energie electrică din resurse regenerabile

Circa 65% dintre români consideră că țara are suficiente resurse energetice regenerabiile, arată un studiu realizat de "România Durabilă".
Este vorba despre Obiectivul de Dezvoltare Durabilă ODD 7 "Energie curată şi la preţuri accesibile", din cadrul Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030.

Totodată, 89% declară că sunt foarte ori destul de mulțumiți de furnizarea energiei electrice. În același timp, locuitorii sunt preocupați de scăderea consumului pentru a diminua cheltuielile. Din acest motiv, 83% folosesc becuri și electrocasnice economice. 

65% dintre români consideră că țara noastră are suficiente resurse energetice regenerabile, iar  33% ar prefera să utilizeze energie solară. Tot din rezultatele barometrului rezultă că 63% dintre gospodării sunt locuinţe termoizolate.

România se află pe locul 10 în Europa la consumul de energie verde şi a depăşit cu 5 ani ţinta stabilită de UE pentru 2020 în ceea ce priveşte aportul energiei regenerabile. În același timp, atingerea ţintelor europene privind reducerea emisiilor de carbon cu 55% până în 2030 necesită eforturi la nivel naţional, deoarece sistemul energetic se bazează în mare măsură pe combustibilii fosili.

Barometrul de opinie a fost realizat în cadrul proiectului SIPOCA 613 "România durabilă" - Dezvoltarea cadrului strategic şi instituţional pentru implementarea strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, implementat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României. 

×