x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ROMEXPO - Mobila pentru toate gusturile

ROMEXPO - Mobila pentru toate gusturile

de Elena Stan    |    08 Sep 2005   •   00:00
ROMEXPO - Mobila pentru toate gusturile

Mobilier din lemn de esenta tare, fotolii din spuma poliuretanica sau invelite in piele de cal. Solutii pentru o casa mobilata clasic, modern sau extravagant gasiti la Targul de Mobila, deschis ieri la Romexpo.

Mobila din fier forjat, bambus, pal melaminat sau lemn masiv, asortata cu sticla clara, colorata sau sablata, la preturi pentru toate buzunarele. Ultimele tendinte in mobilarea caselor si gradinilor pot fi descoperite zilele acestea la a XIV-a editie a Targului de Mobila BIFE - TIMB. "Oferta de mobila este din ce in ce mai diversa, acoperind o gama variata de pretentii", a spus Andrei Menhardt, presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila.

PRETURI. Materialul folosit, dimensiunea pieselor, culoarea si utilitatile produselor sunt cele care stabilesc si pretul de vanzare. Astfel, pretul unui dormitor variaza intre 12 milioane de lei pentru un dormitor clasic din stejar si 80 de milioane de lei pentru unul din esenta din pal melaminat si cherestea. Pentru o bucatarie cu cateva utilitati, adica dulap cu 4-6 sertare, hota, masa si patru scaune, se platesc 35 de milioane, iar pentru una utilata cu masina de spalat vase, cu frigider incorporat, cu plita electrica etc. se vor plati in jur de 75 de milioane de lei. Un living modern, cu un coltar din piele ecologica, asezat pe un soclu din lemn masiv, cu o masuta si un soclu cu trei taburete costa 45,5 milioane de lei. O sufragerie "Louise Philipe", realizata dintr-o combinatie de cires, nuc si tei costa 2.000 de euro, iar o masuta Orient, pe stejar, cu blat de sticla clara si sablata costa 533 de euro si se potriveste de minune intr-un birou Penta, care costa 5.500 de euro.

BUSINESS. Produse de ultima generatie pentru birouri

EXTRAVAGANT. Anul acesta, la targ sunt prezente si mai multe tipuri de scaunele, fotolii sau canapele pentru copii. Surpriza este materialul de la baza acestor produse. "Produsele sunt pe spuma poliuretanica, care este un fel de burete si care se foloseste foarte mult in strainatate", a declarat Razvan Rotar, directorul comercial la Bioflex. De asemenea sunt expuse saltele cu acelasi continut, acoperite cu matase, care costa 6,5 milioane de lei, cele acoperite cu bumbac costa 3,5 milioane de lei, iar cele cu invelis din material netesut costa intre 1,8 si 3,5 milioane de lei. Mai mult, la targ pot fi achizitionate fotolii din piele de cal. Acestea costa 775 de euro bucata, iar daca clientul doreste o alta dimensiune, va plati in plus.

MATERIALE. La mare cautare raman insa piesele de mobilier realizate din esenta de nuc, cires, fag, tei, precum si combinatii intre acestea. De asemenea se poarta mobilier din bambus sau din fier forjat. "Oameni nu schimba mobila in fiecare an. Din aceasta cauza, ei cauta sa cumpere ceva la moda, placut ochiului, dar si rezistent in acelasi timp", a explicat Breza Gheorghe, director la Anteco. "Exista cerere pentru piesele executate din lemn masiv si din fag cu furnituri de stejar", a spus Blidar Marin, director general la Sarmex. De asemenea, la mare cautare si anul acesta sunt canapelele din piele. "Un metru de piele ecologica costa in jur de 55-70 de euro", a explicat Durbaca Rodica. O canapea din piele vegetala cu doua fotolii, model nou, costa 30-80 de milioane de lei. Doritorii pot achizitiona scaune pentru bar, tapitate cu piele, pentru care vor scoate din buzunar in medie 45 de euro.

FOTOLIUL DE MASAJ
Una dintre noutatile targului o constituie fotoliul din piele (foto) adus din Spania, denumit "Innona", care face masaj. Fotoliul este dotat cu telecomanda, astfel incat in momentul in care te asezi pe el, se regleaza singur. "Fotoliul scaneaza persoana si se regleaza singur. Acesta face masaj de zi, de noapte, de tonifiere a muschilor si bineinteles se pot combina mai multe miscari, astfel incat persoana sa se relaxeze total. Cu ajutorul telecomenzii, persoana nu trebuie decat sa apese un buton si va schimba directia de rotatie a fotoliului. Este ultimul tip de fotoliu pentru masaj care se roteste", a declarat Cosmin Pavel, manager la Agressione. Fotoliul cu masaj se poate achizitiona contra sumei de 3.800 de euro.

LA TARG
La Targul international de Mobila BIFE - TIMB sunt prezente anul acesta 380 de firme romanesti si 90 de firme din 18 tari. Suprafata ocupata este de aproape 45.000 de metri patrati. "Atat suprafata ocupata, cat si numarul firmelor participante au crescut fata de anul trecut cu 10%", a de-clarat George Cojocaru. Intrarea la targ se face pe baza de bilet, care costa 6 RON (60.000 de lei vechi). Targul s-a deschis ieri si se va termina duminica, 11 septembrie. In ultima zi se va organiza o tombola, pe baza biletelor de intrare, iar castigatorii vor pleca acasa cu diferite produse mobiliere.

×
Subiecte în articol: economic milioane mobila costă piele