x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romii din Dolj, Gorj şi Mehedinţi au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă

Romii din Dolj, Gorj şi Mehedinţi au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă

de Elena Stan    |    01 Mai 2012   •   12:18

Peste 2.000 de persoane de etnie roma din Regiunea Sud-Vest Oltenia au fost ajutate sa-si gaseasca un loc de munca. Masura face parte din proiectul "Dezvoltare durabila prin acces egal pentru toti pe piata muncii", implementat de reprezentantii Aliantei Civice a Romilor din Romania (ACRR) si Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate si Transparenta (TRUST). Proiectul a fost derulat in perioada noiembrie 2010 – aprilie 2012. Proiectul a vizat in jur de 1.800 de persoane inactive si 200 de someri de lunga durata, din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti.

Prin acest proiect, persoanele care nu aveau o meserie sau aveau o meserie care nu mai era cautata pe piata muncii au fost ajutate sa dobandeasca o noua calificare.

Persoanele implicate in proiect au urmat cursurile de perfectionare in meseriile de lucrator in alimentatie, antreprenoriat, frizer sau lucrator finisor in constructii.

Toti absolventii cursurilor de calificare au obtinut un certificat de calificare eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA, care e recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Dupa cursurile de calificare, reprezentantii celor doua organizatii i-au instruit pe someri cum sa-si caute un loc de munca, sa faca un CV, sa negocieze salariul. Pentru a face mai usoara legatura dintre someri si angajatori, cele doua asociatii au organizat si trei Burse ale locurilor de munca, unde somerii au avut sansa sa vina in contact direct cu cei dispusi sa-i angajeze. Toate aceste actiuni au facut parte din Proiectul "Dezvoltare durabila prin acces egal pentru toti pe piata muncii", care a beneficiat de o finantare in valoare de 2.083.481 lei din Fondul Social European (FSE), prin intermediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Organismul Intermediar Regional P.O.S.D.R.U., Regiunea Sud-Vest Oltenia, Axa Prioritara 5 "Promovarea masurilor active de ocupare", Domeniul Major de Interventie 5.1. "Dezvoltarea si Implementarea masurilor active de ocupare".

×