x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rompetrol Well Services a încheiat anul 2022 cu venituri din exploatare de 53 milioane lei

Rompetrol Well Services a încheiat anul 2022 cu venituri din exploatare de 53 milioane lei

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2023   •   05:45
Rompetrol Well Services a încheiat anul 2022 cu venituri din exploatare de 53 milioane lei
Sursa foto: Hepta

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), divizia de servicii petroliere a Rompetrol, a încheiat anul 2022 cu venituri din exploatare de 53 milioane lei, în creştere cu 17%, şi un profit net de 2,6 milioane lei, cu 62% mai mare decât în 2021.

Nivelul EBIDTA s-a diminuat la 3,5 milioane lei, faţă de 4,2 milioane lei cu un an înainte, relatează Ziarul Financiar.

In decursul anului 2022, compania a câştiga în urma unor licitatii publice un contract de servicii de cimentare necesare pentru operatii de reparatii capitale pentru OMV Petrom, cu o valoare estimata la aproximativ 3,48 milioane euro si o durata de 4 ani, precum si un contract de servicii cu agregate de cimentare si alte utilaje specifice activitatii de foraj extractie pentru SNGN Romgaz cu o valoare estimata de 12 milioane lei si o durata de 2 ani.

De asemenea, compania a fost declarata castigatoare in urma participarii la licitatie organizata pentru atribuirea unui contract de prestari servicii cu azot cu o valoare estimata de 3,52 milioane euro si o durata de 5 ani.

Rompetrol Well Services a desfasurat în 2022 activități specifice în sud-estul Europei, având colaborari cu parteneri din Bulgaria si Serbia.

Rompetrol Well Services S.A a fost înfiinţată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului şi Chimiei, sub denumirea de “ICOTS - Întreprinderea de Cimentări, Operaţiuni si Transporturi Speciale”. Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti si a fost listată din 1998 la Bursa de Valori Bucureşti.

Grupul Rompetrol (în prezent, KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acţiuni, având in prezent o participaţie de 73%.

(sursa: Mediafax)

×