x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romsilva are un nou director general

Romsilva are un nou director general

13 Oct 2020   •   14:00
Romsilva are un nou director general

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva a fost numit Teodor Țigan, care a asigurat interimatul funcției în ultimele trei luni. Consiliul de Administrație a votat mandatul acestuia până la 31 decembrie 2021.

Alegerea acestuia s-a făcut în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. La procedura de selecţie s-au înscris doi candidaţi. Aceasta a fost efectuată de un expert independent, care a recomanat CA numirea actualului director general. 

Teodor Ţigan are 62 de ani și a absolvit  Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov. În 2003 a lucrat ca inginer responsabil cu fondul forestier la Direcția Silvică Arad. În 2007 a devenit șeful Ocolului Silvic Iuliu Moldovan, după care a condus Direcția Silvică Arad.

Romsilva administrează pădurile din proprietatea publică a statului român, respectiv 48% din totalul pădurilor țării, asigură servicii silvice pentru un milion de hectare de pădure, administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale şi 12 herghelii de stat, are 16.500 de angajați în 41 de direcții. 

×
Subiecte în articol: romsilva teodor tigan