x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romtelecom:Listare in 2008

Romtelecom:Listare in 2008

de Jurnalul National    |    02 Noi 2007   •   00:00

O parte din acţiunile deţinute de statul romăn la operatorul de telecomunicaţii Romtelecom ar putea fi listate in al doilea sau cel de-al treilea trimestru al anului viitor, insă o decizie nu a fost incă adoptată, a declarat agenţiei Mediafax ministrul Comunicaţiilor, Iuliu Winkler.

"Din discuţiile avute cu reprezentanţii acţionarului majoritar al Romtelecom, grupul elen OTE, şi din analiza contextului investiţional european s-a creionat o posibilă perioadă favorabilă privind momentul listării unei părţi din acţiunile deţinute de statul romăn la operatorul de telecomunicaţii. Cred că al doilea sau al treilea trimestru al anului 2008 poate fi un moment oportun demarării acestui process", a afirmat Winkler.

In privinţa volumului de acţiuni care ar putea fi listate, ministrul Comunicaţiilor a spus că dimensiunea pachetului urmează să fie analizată.

"Statul romăn poate lista oricănd, fără nici o problemă, un pachet de acţiuni reprezentănd 5%-7% din capitalul social al Romtelecom, dar nu cred că ar fi oportun şi benefic. Pentru Ministerul Comunicaţiilor, care reprezintă interesele statului in acţionariatului Romtelecom, principala problemă o constituie căt anume putem lista peste 7% in condiţii de profitabilitate maximă", a spus Winkler.

          Â

×
Subiecte în articol: economic