x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Samsung vrea să contribuie la construcţia sălii polivalente din Bucureşti

Samsung vrea să contribuie la construcţia sălii polivalente din Bucureşti

01 Noi 2011   •   10:43
Samsung vrea să contribuie la construcţia sălii polivalente din Bucureşti

Compania sud-coreeana Samsung este interesata de finantarea viitoarei sali polivalente din Bucuresti si discuta cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a declarat marti ministrul Elena Udrea, care vrea ca arena sa fie operata de o firma privata.
"Am alocat deja 50 de milioane de euro in urmatorii trei ani pentru a construi aceasta sala din bugetul de stat. Pe de alta parte, am demarat un amplu proces de consultare cu potentialii parteni privati care sa investeasca in construirea acestui obiectiv, pentru ca o astfel de sala polivalenta cum nu exista in Romania, din pacate, trebuie operata ulterior", a spus Udrea.
Ea a adagat ca o eventuala operare de catre stat a salii polivalente ar fi ineficienta si a dat ca exemplu Arena Nationala.

"Uitati ce dezastru este cu operarea stadionului national. Operarea trebuie sa fie privata pentru a putea fi intretinut, pentru a putea avea succes, si atunci un obiectiv ca acesta trebuie gandit de la inceput dupa principiul operarii de catre o companie care sa aiba ca activitate principala operarea de arene sportive", a afirmat ministrul.

Udrea a adaugat ca MDRT cauta si un partener privat pentru constructia arenei, mentionand ca sunt discutii cu cateva companii mari pentru finantarea proiectului, printre care si Samsung.
"Discutia s-a purtat si in Coreea de Sud, cand am fost acum o luna in vizita. Cei de la Samsung vor veni saptamana viitoare aici si vom incerca sa vedem in ce masura ii putem cointeresa in finantarea construirii arenei sportive. Din momentul in care decidem ca o construim prin parteneriat public-privat si exista minin un partener privat interesat, se deruleaza o procedura publica la care pot participa si alti parteneri privati interesati", a mai spus ministrul.
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului s-a intalnit in luna octombrie in Coreea de Sud cu reprezentantii companiei Samsung, carora le-a propus sa participe la licitatia pentru realizarea Cadastrului General al Romaniei sau la proiecte precum Sala Polivalenta sau un eco-cartier in Ghencea.

Udrea a discutat cu vicepresedintele Samsung despre posibilitatea colaborarii intre MDRT si companie, sub forma parteneriatului public-privat.

Sala de sport multifunctionala care va fi construita in Bucuresti, pe locul patinoarului Flamaropol, va avea 16.000 de locuri si va costa 260 de milioane de lei (aproximativ 60 de milioane de euro), potrivit unui proiect de hotarare de Guvern. Investitia se va derula pe trei ani, incepand cu 2011 si va necesita o contributie financiara de la bugetul de stat de 13 milioane de lei in primul an, 130,2 milioane lei in cel de-al doilea si 117,2 milioane lei in al treilea.

×