x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scade rezerva BNR

Scade rezerva BNR

de Daniela Ivan    |    01 Feb 2010   •   00:00

Rezerva valutară a Băncii Naţionale a României a scăzut în prima lună a anului cu 266 de milioane de euro, de la maximul istoric consemnat în decembrie, de 28,303 miliarde euro, la 28,037 miliarde euro, potrivit unui anunţ al băncii centrale. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone.

Ieşirile de la rezervă din decembrie au însumat 2,28 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele.Astfel, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau, la 31 ianuarie 2010, de 30,623 miliarde euro, cu 236 milioane euro sub nivelul înregistrat la finele lui decembrie 2009, de 30,859 miliarde euro, informează Banca Naţională a României.

În cursul lunii au avut loc intrări de 2,014 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, încasări în contul Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.Ieşirile au totalizat 2,28 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele .
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2,586 miliarde euro.

×
Subiecte în articol: redactie