x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbări de conducere la Romstal Leasing

Schimbări de conducere la Romstal Leasing

de Irina Crudu    |    17 Noi 2009   •   00:00

Romstal Leasing şi-a schimbat conducerea, noul director general al companiei fiind Gabriel Diamandopol, iar poziţia de director financiar a fost preluată de Ovidiu Liviu Dan, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie.



Gabriel Diamandopol i-a luat locul lui Demostene Chivulescu, iar Ovidiu Liviu Dan l-a înlocuit pe Adrian Sambris. Consiliul de Administraţie (CA) a aprobat, în luna august, încetarea contractelor de management încheiate cu Chivulescu şi Sambris, precum şi revocarea lor din funcţiile deţinute în comitetul executiv şi în cel de administrare a riscurilor companiei, se arată într-un anunţ publicat în Monitorul Oficial.

Cele trei persoane desemnate la conducerea companiei, membri şi ai comitetului executiv, au primit un mandat pe o perioadă de trei ani, care expiră la 23 august 2012. Romstal Leasing este controlată de grupul belgian KBC, care a preluat firma locală de leasing la sfârşitul anului 2006, pentru 70 de milioane de euro.

Compania a ocupat anul trecut locul al nouălea pe piaţa de leasing, cu un volum al bunurilor finanţate de aproape 190 milioane de euro, în creştere cu 9% faţă de 2007, având o cotă de piaţă de 3,9%. Piaţa naţională de leasing va scadea anul acesta cu peste 75% fata de anul trecut, cand s-a situat la 4,8 miliarde de euro, potrivit estimarilor Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România.

×