x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimburile comerciale dintre România şi Franţa: nivel-record de 7 miliarde de euro în 2013

Schimburile comerciale dintre România şi Franţa: nivel-record de 7 miliarde de euro în 2013

11 Feb 2014   •   10:56
Schimburile comerciale dintre România şi Franţa: nivel-record de 7 miliarde de euro în 2013

Valoarea schimburilor comerciale dintre Franţa şi România a atins un nivel record în 2013, de peste 7 miliarde euro, a declarat, marţi, ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, la Forumul de afaceri "Franţa - Europa de Sud-Est".

"Acest eveniment constituie o ilustrare a voinţei pe care o împărtăşesc ambele noastre ţări pe direcţia dezvoltării economice în acest cadru geografic promiţător, care este Europa de Sud-Est. Aş vrea să vă subliniez satisfacţia mea în ceea ce priveşte România ca gazdă a acestui eveniment. Europa de Sud-Est este o piaţă puternică, de 70 de milioane de locuitori, în creştere continuă. România este una dintre principalele economii ale regiunii. Dezvoltarea României a apărut ca o creştere plăcută în 2013, o creştere de 2,8%, şi se îndreaptă din ce în ce mai mult către standardele europene cu un cadru financiar din ce în ce mai important de 40 miliarde de euro pentru 2014 - 2020. Noi putem juca un rol important la obiectivul acesta de convergenţă, mai ales din punct de vedere al investiţiilor directe. Este vorba şi de un parteneriat privilegiat între Franţa şi România, după cum ne demonstrează şi schimburile noastre comerciale. În 2013, s-a atins un nou record, cu peste 7 miliarde de euro ca valoare a schimburilor comerciale dintre cele două ţări, Franţa fiind pe locul trei în rândul partenerilor economici ai României", a spus Philippe Gustin.

Diplomatul a adăugat că România constituie un teritoriu în care prezenţa economică franceză prezintă cea mai mare densitate din lume.

În ceea ce priveşte forumul, Philippe Gustin a precizat că unul dintre obiectivele acestuia îl constituie facilitarea de întâlniri între partenerii economici potenţiali.

Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti a organizat Forumul de afaceri "Franţa - Europa de Sud-Est", eveniment care se desfăşoară pe parcursul a două zile, respectiv marţi şi miercuri.

La evenimentul de de deschidere au participat premierul Victor Ponta, ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, şi directorul general al Ubifrance, Christophe Lecourtier.

La forum sunt prezenţi reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, astfel, evenimentul constituindu-se într-un adevărat tur de forţă în domeniul business-ului. Companiile activează în sectoare precum: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

Cu acest prilej, oamenii de afaceri francezi vor avea ocazia să îi întâlnească pe potenţialii parteneri din Europa de Sud-Est, regiune cu 70 de milioane de locuitori şi un potenţial important de creştere economică.

×