x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scumpirea polițelor RCA. Cum poți încheia o asigurare mai ieftină

Scumpirea polițelor RCA. Cum poți încheia o asigurare mai ieftină

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   14:30
Scumpirea polițelor RCA. Cum poți încheia o asigurare mai ieftină

Scumpirile uriașe la polițele RCA îi determină pe mulți români să caute soluții mai ieftine. Prețurile au explodat mai ales pentru o anumită categorie de șoferi.

Cei mai afectați sunt tinerii care nu au vechime în conducerea autovehiculelor. Așa că aceștia încearcă să reducă sumele apelând la părinți și chiar la bunici. Își înscriu mașinile pe numele rudelor deoarece reducerile sunt chiar de câteva sute de lei.

Însă specialiștii în domeniu spun că aceasta nu este cea mai bună soluție deoarece în cazul unor accidente repetate, RCA-ul va crește foarte mult. Alți șoferi aleg să plătească polițele în rate ori chiar să le încheie pe o perioadă scurtă de timp, cum ar fi o lună, screi antena3CNN.

 ”Se pot negocia, se poate ajunge la maximum 10 rate care să se plătească”, spune Daniel Scărlătescu, conciliator Salfin. Dar ratele trebuie plătite la timp, altfel beneficiarului i se va anula poliția. 

 

”Rețeta ideală este să îți achiziționezi o mașină cu o putere nu foarte mare. Să ai un istoric bun și, în momentul când te duci să-ți cumperi polița de asigurare, să soliciți brokerului oferta comparativă la toate societățile de asigurare”, spune Dorel Duță, președinte UNSICAR. 

”Există posibilitatea ca prețurile oferite de asigurători să fie peste tariful de referință. În clipa în care există 3 prețuri mai mari decât tariful de referință atunci, cu ajutorul brokerului sau direct la BAAR, se face o solicitare și se obține posibilitatea de a se emite la un preț special”, explică Viorel Vasile, CEO agenție de brokeraj. 

Dar chiar și așa, prețurile oferite de asiguratori pot fi prea mari, iar soluția bună este încheierea acestora online. 

”Comisionul mediu e în jur de 10% la intermediari. 10,5%, după datele noastre. În online, poate fi cu câteva procente mai mic”, spune Valentin Ionescu, director ASF, citat de observatornews.ro.  

În cazde accident, cel mai bine este să decidem despăgubirea directă a victimei pentru a evita eventualele majorări ulterioare ale poliție. 

”Altfel, anul următor, în loc să mergi pe o clasă de bonus, te vei duce pe o clasă de malus. Și în loc să primești reducere, vei primi majorare”, explică Viorel Vasile, CEO companie brokeraj. 

 

×
Subiecte în articol: rca scumpiri asigurare auto