x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scumpiri aberante. Cât costă un kilogram de ceapă? Petre Daea: " Nu e în regulă"

Scumpiri aberante. Cât costă un kilogram de ceapă? Petre Daea: " Nu e în regulă"

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   12:30
Scumpiri aberante. Cât costă un kilogram de ceapă? Petre Daea: " Nu e în regulă"

Scumpirile din ultimul an au dus la creșteri aberante de prețuri și la cele mai uzuale alimente. Comercianții au majorat,peste noapte, prețul chiar și la o legumă banală și ieftină. 

Costul unui kilogram de ceapă uscată a ajuns la 7 lei, chiar dacă nu există niciun fel de criză pentru acest produs. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că este nejustificat și îi acuză pe comercianți de "un reflex nepotrivit pe piață".

”Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu 7 lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internațională.

M-am uitat la fermieri. Înțeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniștească”, a spus Petre Daea, citat de botosaninews.ro.

Acesta crede însă că prețurile la alimente se vor stabiliza, fiind încurajate și de măsurile pe care executivul le aplică la costurile electricității și gazelor naturale. 

 

×
Subiecte în articol: scumpiri preţuri legume ceapa Petre Daea