x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Polițele PAD de asigurare obligatorie a locuinței se scumpesc. Proprietarii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare

Polițele PAD de asigurare obligatorie a locuinței se scumpesc. Proprietarii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   17:20
Polițele PAD de asigurare obligatorie a locuinței se scumpesc. Proprietarii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare

Proiectul de lege pentru majorarea primei de asigurare pentru polițele obligatorii de asigurare a locuinței PAD a fost adoptat de Parlament.

Astfel că prima de asigurare pentru poliţele PAD va creşte de la 100 de lei, în prezent, la 130 de lei, scrie ZF.

Este vorba despre Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, înregistrat la Camera Deputaţilor cu PL-x nr. 236/2020.

Actualizarea primei s-a realizat având în vedere: „creşterea costurilor cu reasigurarea pe fondul creşterii cererii globale de reasigurare în contextul actual al producerii dezastrelor naturale la nivel internaţional; presiunile inflaţioniste asupra costurilor materialelor de construcţie ce sunt avute în vedere la evaluarea despăgubirilor acordate în baza PAD; faptul că de la emiterea legii (anul 2008) şi până la această dată primele nu au fost actualizate, iar societatea a absorbit o inflaţie de peste 55%“, se arată în motivarea proiectului de lege.

Sumele asigurate şi prima de asigurare ce trebuie plătită pentru încheierea unei poliţe PAD sunt exprimate în RON, nu în euro ca până acum.

Sumele asigurate, vor rămâne nemodificare şi nu vor creşte. Acestea sunt de 50.000 de lei, respectiv 100.000 de lei, în funcţie de materialele de construcție.

Legea urmează să fie promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: polite pad scumpiri