x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Se reabilitează Palatul Universităţii Bucureşti 

Se reabilitează Palatul Universităţii Bucureşti 

de Adrian Stoica    |    18 Noi 2020   •   10:21
Se reabilitează Palatul Universităţii Bucureşti 

Palatul Universităţii din Bucureşti, un simbol arhitectural, dar şi sentimental pentru multe generaţii de locuitori ai Capitalei, urmează să fie reabilitat în cadrul unui proiect estimat la 445,88 milioane de lei, fără TVA. Proiectul este finanţat de Compania Națională de Investiții (CNI), în acest sens fiind lansată o licitaţie publică. Potrivit anunţului de participare la licitaţie, termenul-limită pentru depunerea ofertelor de participare este data de 21 decembrie, iar durata de implementare a fost stabilită la 60 de luni. Reabilitarea acestei clădiri istorice a fost aprobată printr-o Hotărâre de Guvern adoptată în data de 4 iunie 2020. 

Palatul Universităţii a fost construit după planurile arhitectului oraşului Bucureşti şi, totodată, decan al Facultăţii de Ştiinţe, Alexandru Orăscu, și este considerat monument arhitectonic. 

Lucrările de construcție au început pe 10 octombrie 1857, iar clădirea a fost finalizată și inaugurată oficial la 14 decembrie 1869. Corpurile laterale ale palatului au fost ridicate mai târziu, între anii 1912 şi 1926, după planurile arhitectului Nicolae Ghica-Budeşti.

×