x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Search Corporation a înregistrat în 2009 o scădere a cifrei de afcaeri de 20% faţă de 2008

Search Corporation a înregistrat în 2009 o scădere a cifrei de afcaeri de 20% faţă de 2008

05 Feb 2010   •   00:00

Compania de proiectare şi consultanţă Search Corporation, din Bucureşti, vrea să-şi extindă operaţiunile în străinătate, participând în acest scop la unele licitaţii, şi speră să revină în acest an la cifra de afaceri din 2008, de peste 73 milioane lei, după o scădere de 20% a indicatorului în 2009.



"La nivelul anului 2009 cifra de afaceri se situează cu 20% mai jos faţă de cea înregistrată în 2008. Pentru 2010, sperăm să revenim la cifra de afaceri din 2008", a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, directorul de relaţii publice al companiei, Mihaela Drăghici.

Search Corporation a raportat în 2008 la Ministerul de Finanţe afaceri de 73,05 milioane de lei.

Unul dintre principalele obiective ale companiei este încheierea de contracte pe pieţele externe, potrivit sursei citate.

"Unul dintre serviciile noi constă în reabilitarea termică a clădirilor, servicii asigurate de către divizia Construcţii Civile şi Industriale. De asemenea, continuăm eforturile pentru promovarea şi atragerea de proiecte din zona Trafic şi Amenajări de Circulaţie. Unul din obiectivele majore este şi penetrarea pe pieţe internaţionale; am început să participăm la licitaţii din ţări vecine, sperăm în curând să avem şi rezultate pozitive în acest sens", a spus Drăghici.

Compania estimează că piaţa de construcţii din România ar putea reveni pe creştere în a doua jumătate a acestui an, cu condiţia realizării de investiţii în infrastructura de transport, unul dintre cei mai importanţi factori care pot aduce creştere economică.

Printre măsurile luate de Search Corporation în contextul crizei se numără reducerea cheltuielilor, a salariilor şi a unei mici părţi din personal, în special din cadrul departamentelor care nu au avut proiecte în derulare.

"Pe de altă parte, ne-am diversificat serviciile, ne-am concentrat pe atragerea de proiecte lansate de către autorităţile locale, care nu depind de bugetul Ministerului Transporturilor. Mă refer aici la lucrări de drumuri judeţene, comunale, studii de trafic, proiectare amenajări de circulaţie, studii de teren şi lucrări hidrotehnice", a completat reprezentantul companiei de proiectare şi consultanţă.

Proiectantul susţine că investiţiile "au ocupat ultimul loc în 2009", iar în 2010 va continua să aloce fonduri în training-uri, specializări şi participări la seminarii.

Search Corporation face parte dintr-un grup de firme care dezvoltă o clădire de birouri în Capitală, de 14 etaje, denumită Crystal Tower Business Center, proiect de aproape 35 de milioane de euro, care va fi încheiat la finele acestui an, potrivit sursei citate. Imobilul va include şi noul sediul al Search Corporation.

Principalele proiecte încheiate în ultima perioadă sunt cu Ministerul Transporturilor şi primăriile din oraşele mari. "Atât numărul contractelor cât şi valoarea lor au scăzut în această etapă de criză, comparativ cu alţi ani", a adăugat reprezentantul Search Corporation.

Cel mai important concurent al companiei este institutul de proiectare IPTANA.

Printre contractele încheiate de Seach Corporation anul trecut se numără cele de consultanţă pentru modernizarea a două tronsoane ale centurii Capitalei sau unul care vizează supervizarea lucrărilor de construcţie a şoselei de centură Oradea, pe un tronson de 8,62 kilometri.

Search Corporation este controlată integral de compania Search Avg. Inc, înregistrată în SUA.
 

×
Subiecte în articol: redactie