x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Semne că am ieşit din criză

Semne că am ieşit din criză

de Diana Scarlat    |    23 Sep 2015   •   20:57
Semne că am ieşit din criză

Românii nu mai întârzie plăţile, iar experţii spun că astfel se confirmă ieşirea ţării din criza economică. Analiştii economici aşteaptă o îmbunătăţire pentru următoarea perioadă.

Românii, atât individual, cât şi la nivelul companiilor, întârzie plăţile din ce în ce mai puţin. Cel mai recent studiu realizat de firma internaţională de recuperare a cren­ţelor EOS KSI România, „Compor­tamente de plată în România”, arată că românii îşi plătesc dato­riile, facturile și taxele în procente din ce în ce mai mari, iar întârzierile sunt pe perioade mult mai scurte decât în anii precedenţi.

„Comportamentul de plată al românilor arată că România a ieşit din criza economică”, a explicat Georg Kovacs, director general EOS KSI România, la lansarea studiului.

Mai mult, faptul că doar 8% dintre companii se simt ameninţate în 2015 de posi­bilitatea de a se închide din cauza întârzierilor de plată din partea partenerilor, faţă de un procent mult mai mare în anii precedenţi, arată că economia României este deja stabilă.

×