x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Service-urile auto şi transportatorii vor să înfiinţeze o societate de asigurări auto, cu sediul în Malta

Service-urile auto şi transportatorii vor să înfiinţeze o societate de asigurări auto, cu sediul în Malta

17 Mar 2010   •   00:00

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) şi Confederaţia Transportatorilor Auto din România (COTAR) vor să înfiinţeze o societate de asigurări auto, cu sediul în Malta, care să deservească membrii organizaţiilor, ca urmare a neregulilor de pe piaţa locală de profil.




"Această societate de asigurări va putea oferi membrilor ASSAI şi COTAR, precum şi clienţilor acestora, soluţiile optime pentru o protecţie reală prin asigurare, întregul volum de asigurări auto deţinut de acestea urmând a fi transferat către o piaţă de asigurări ultraspecializată şi adecvat reglementată (din Malta - n.r.). COTAR reprezintă interesele a 70% dintre operatorii de transport persoane şi marfă, taxi şi şcoli de şoferi din România", se arată într-un comunicat al firmei Capital & Alliance Risk Management, care va asigura serviciile de asistenţă şi consultanţă necesare pentru înfiinţarea societăţii.

Noul asigurător va avea sediul în Malta.

Potrivit sursei citate, demersul vine pe fondul neregulilor identificate pe piaţa de asigurări din România, pe care Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA) nu le-a putut soluţiona şi care afectează activitatea transportatorilor auto, pe de o parte, şi a unităţilor service auto, pe de alta.

Pentru aspectele juridice ale acestui proiect, Capital & Alliance Risk Management va beneficia de serviciile oferite de Casa de Avocatură "Boştină şi Asociaţii" SPRL.

ASSAI este o asociaţie profesională care reprezintă interesele a peste 400 de service-uri auto din România. Asociaţia a organizat, în februarie, un miting în faţa sediului CSA şi Palatului Parlamentului, în semn de protest faţă de majorarea preţurilor poliţelor de asigurare auto şi restanţele pe care asigurătorii le au faţă de firmele de service.

COTAR reprezintă toate firmele de taxi din ţară, 70% din şcolile de şoferi, 70% din firmele care efectuează transport de persoane şi 25% de marfă. 

×
Subiecte în articol: redactie