x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sezonul bulbilor de toamnă

Sezonul bulbilor de toamnă

de Diana Scarlat    |    29 Oct 2018   •   15:14
Sezonul bulbilor de toamnă

Luna noiembrie este perfectă pentru cei care doresc să obțină, pentru anul viitor, cele mai frumoase lalele, narcise, zambile, dar și ghiocei, crocus sau alte flori care cresc din bulbi. Magazinele specilizate în produse specifice pentru cultivatorii acestui tip de plante s-au pregătit cu cei mai buni bulbi de toamnă, pentru a veni în sprijinul producătorilor din întreaga țară. Sezonul bulbilor de toamnă începe în luna septembrie și poate dura până în decembrie, dacă vremea este favorabilă, astfel încât pământul să nu fie înghețat.

 

Bulbii de lalele, zambile, narcise, ghiocei crocus și alte flori ce se înmulțesc în același fel se plantează toamna și infloresc primăvara. Producătorii ar trebui să știe mai ales faptul că cele mai frumoase flori se obțin din bulbi pentru care există o garanție a calității și a provenienței, iar cea mai bună soluție este achiziția de la un magazin online care oferă toate aceste date și garanții. “Intervalul propice penntru a planta bulbii este septembrie - noiembrie, uneori și decembrie, dacă pământul nu e înghețat. Noi aducem bulbii de toamnă din Olanda și am lucrat cu acest material săditor, atât cu producători de flori tăiate, cât și cu cei care cultivă flori la ghiveci, în special zambile, în județele Ilfov și Bihor. Cele mai multe lalale crescute din bulbii livrați de firma noastră ajung în buchetele din Moldova, pentru că avem importanți clienți producători de lalele din zona Moldovei, iar multe dintre zambilele primite în dar de doamne și domnișoare din județul Ialomița, la începutul primăverii, sunt de la clienții noștri, producători de zambile tăiate”, explică Silviu Bogdan, director general Ceres-Union SRL, firmă care deține și magazinul online seminteplante.ro.

Succesul pe piața românească, prin rezultate

SemintePlante.ro este și un exemplu de succes din piața agricolă din România, care arată care sunt secretele dezvoltării unei afaceri în țara noastră, pornind de la un simplu magazin online, pentru a ajunge printre liderii de piață. Nu este vorba despre trucuri, ci despre seriozitate, care este măsurabilă în rezultate concrete. Spre deosebire de vânzările haotice din spațiul virtual, care nu oferă niciun fel de garanție, un magazin virtual care funcționează ca o adevărată instituție, respectând atât cumpărătorul, cât și toate regulile pieței, demonstrează că o afacere corectă are șanse reale de succes, trecând din virtual în spațiul real, după ce reușește să câștige încrederea partenerilor. Magazinul online www.seminteplante.ro s-a înființat în februarie 2009, fiind, la acel moment, printre primele magazine virtuale din România, care se ocupau cu comercializarea semințelor de legume și a accesoriilor de grădinărit. Lansat inițial doar ca magazin online, cu serviciu de livrări prin firmele de curierat și Poșta Română, SemintePlante.ro deține astăzi și un showroom în București, unde clientii pot vedea produsele și pot primi sfaturi cu privire la activitățile horticole. “În portofoliul nostru de produse includem semințe profesionale de legume de cea mai bună calitate, certificate. Comerțul cu semințe profesionale se realizează în baza autorizației și a atestatului privind comercializarea semințelor de legume, pe care cumpărătorul le poate verifica pe site. Colaborăm cu branduri de renume, recunoscute ca principalele producătoare de semințe și material săditor pe plan internațional, firme care investesc enorm în tehnologia și cercetarea semințelor, acordând o mare atenție procesării seminței. Printre calitățile care recomandă semințele noastre, și mai ales acești producători, putem enumera: semănarea mult mai ușoară a acestor semințe, răsărirea uniformă, protecția mai eficientă împotriva ciupercilor și dăunătorilor, precum și o producție mult mai mare.

Includem atât semințe obișnuite (soiuri), cât și hibrizi de foarte bună calitate, performeri pe toate planurile”, mai spune directorul Ceres-Union SRL.

Specialiști puși la dispoziția clienților

Pentru a veni în sprijinul tuturor producătorilor din piață, dar și al celor care și-au descoperit un nou hobby, magazinul online le pune clienților la dispoziție și consultanță de specialitate. „Odată cu lansarea noului website SemintePlante.ro, am creat un blog interactiv, unde oferim informații privind hibrizii distribuiți, tehnologiile de producție, planuri de tratamente și fertilizare, noutăți de la marile companii și alte detalii utile pentru clienții noștri, care să vină în sprijinul activității lor. De asemenea, în cazul apariției unor probleme în cultură, suntem dispuși să ajutăm la găsirea soluțiilor. Clienții ne pot contacta prin formularul de contact disponibil pe site, formular în care se pot încărca și fotografii, pentru a putea înțelege mai bine problema pe care o au”, mai explică reprezentanul magazinului SemintePlante.ro. Răspunsul vine rapid, pe e-mail sau telefonic, din partea inginerului agronom care preia problemele clienților, spre soluționare.

 

Pe lângă bulbii de toamnă, SemintePlante.ro distribuie semințe profesionale și o gamă de semințe pentru amatori (seminte hobby), atât pentru obținerea de flori, cât și de legume. La toate acestea se adaugă soluții petru protecția plantelor, îngrășăminte și fertilizanți, folii, ghivece și alveole, sisteme de irigare prin picurare și multe altele.

 

Încercăm să oferim soluții de calitate pentru dezvoltarea agricolă în România, prin bulbi de toamnă, semințe profesionale și materialele auxiliare. De asemenea, oferim clienților consultanță de specialitate.

Participare la cercetare și producție.

Silviu Bogdan, director general Ceres-Union SRL, seminteplante.ro

 

Echipa magazinului online participă activ la producerea legumelor și a florilor, iar activitatea nu se oprește după efectuarea vânzării.

 

Ceres-Union SRL, societatea comercială care deține magazinul onlilne SemintePlante.ro, are sediul în Călărași, iar principalul obiect de activitate este comercializarea semințelor de legume. În ultimii ani și-a schimbat periodic platforma de comerț electronic, pentru a oferi clienților o experiență cât mai bună. Și-a îmbunătățit metodele și termenele de livrare, ajungând la 80% dintre comenzi livrate în maximum 48 de ore. A încheiat contracte de distribuție cu branduri celebre pe această piață: Kiepenkerl - Germania, Flortis - Italia, ETI - Marea Britanie. A creat și un blog interactiv, ce urmărește să comaseze toate informațiile necesare fermierilor și cultivatorilor amatori.

 

×