x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi de cumpărături - cum să fii sigur de oferte?

Sfaturi de cumpărături - cum să fii sigur de oferte?

30 Oct 2018   •   15:12
Sfaturi de cumpărături - cum să fii sigur de oferte?

Cu siguranță știi deja că noiembrie este acea lună din an care dă startul sezonului de reduceri. Black Friday, cum e cunoscută perioada de promoții la nivel mondial, reprezintă o ocazie perfectă de a te aproviziona cu orice îți lipsește în locuință, de a înlocui produsele vechi cu altele mai noi și mai performante, dar și de a cumpăra cadouri de Crăciun pentru familie și prieteni, profitând de prețuri imbatabile.

 

Fie că ești genul care preferă să facă în general cumpărături în magazin, fie că te orientezi mai mult către online, anul acesta vei avea posibilitatea să nu mai scapi nicio ofertă și să adaptezi Black Friday-ul la nevoile tale de shopping, în loc să te adaptezi tu la Black Friday. Cum e posibil acest lucru? Simplu: unul dintre cei mai cunoscuți retaileri din țară vine către tine cu un nou concept de promoții, cu un nume cât se poate de românesc: Blec Fraidei.

 

Ce înseamnă Blec Fraidei? În loc de o zi cu reduceri, în lanțurile de magazine ale retailerului, precum și pe site, ai o lună întreagă de prețuri incredibil de mici la o gamă largă de produse, astfel încât să poți face cumpărături în tihnă și să nu mai ratezi nicio ofertă.

 

Indiferent de modul în care îți faci cumpărăturile și de comerciantul preferat, există câteva aspecte de care este bine să ții cont, astfel încât să te asiguri că investești în promoții de Black Friday reale și nu te păcălești cu oferte false:

 

1. Cercetează cu atenție piața și verifică prețul produsului înainte de a-l cumpăra

Cum ar fi să dai banii pe un laptop performant, care apare pe un site cu o super reducere, iar după ce-l primești să vezi că în altă parte costa la jumătate? Cu siguranță ai regreta să știi că l-ai luat la prețul standard, la care se vinde tot anul, crezând că faci o mare economie.

Verifică prețurile cu cincisprezece zile înainte de Black Friday, astfel încât să ai siguranța că beneficiezi de o promoție reală. Dacă nu ai apucat să o faci, sondează oricum piața și vezi dacă produsul preferat se vinde la un preț care să merite achiziția. Atunci când reducerile sunt transparente, prețurile vor fi întotdeauna ușor de comparat cu cele ale altor comercianți, astfel încât să te convingi că achiziționezi produsele la ofertă.

 

2. Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, interesează-te cu atenție 

Mulți clienți se plâng de faptul că găsesc online chilipiruri, pe care le cumpără instantaneu ca să nu piardă reducerile de Black Friday, iar ulterior calitatea produselor nu este cea promisă. Ca să nu pățești așa ceva, verifică și comentariile altor clienți înainte de a cumpăra ceva și uită-te cu atenție la specificațiile produsului, astfel încât să îți dai seama dacă e ceea ce îți trebuie.

 

În cazul comercianților de încredere, este foarte ușor să verifici aceste detalii: cumpără online de pe acele site-uri care aparțin unor branduri deja consacrate, acolo unde în dreptul fiecărui produs vei găsi detalii legate de componente și specificații.

 

Blec Fraidei, despre care deja ți-am povestit că durează o lună, îți pune la dispoziție timp berechet să te interesezi, să vii în magazine și să vezi cum arată produsul dorit și ce știe să facă.

 

3.     Nu uita să te abonezi la newsletter

Ca să te asiguri că afli întotdeauna ce apare nou și nu pierzi ofertele de Black Friday, intră pe siteurile magazinelor care te interesează și înscrie-ți adresa de e-mail în baza lor de date. Abonându-te la newsletter, ai șansa să fii mereu la curent cu promoțiile, ceea ce e foarte important mai ales în această perioadă a anului, când toată lumea stă cu ochii pe oferte. Vei primi, de asemenea, oferte personalizate în funcție de interesele tale și de ceea ce ai mai cumpărat în trecut.

 

În plus, dacă ai deja cont pe pagina de pe care vrei să faci cumpărăturile, îți va fi mult mai ușor atunci când alegi produsele și nu va mai fi necesar să parcurgi alți pași în momentul în care te decizi ce vrei să iei – vei avea deja înregistrate numele, adresa de livrare și alte date necesare achiziției.

Ține cont de sfaturile de mai sus și cu siguranță vei reuși ca de acest Black Friday să bifezi toată lista ta de cumpărături, la cele mai bune oferte din piață.

Sursă foto: shutterstock.com

×