x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi de siguranță atunci când circuli cu trotineta electrică

Sfaturi de siguranță atunci când circuli cu trotineta electrică

24 Mar 2022   •   17:37
Sfaturi de siguranță atunci când circuli cu trotineta electrică

Popularitatea trotinetelor electrice a crescut vertiginos în ultimii ani. un număr tot mai mare de persoane, de la copii la adolescenți și chiar adulți, folosesc trotinete electrice atât pentru distracție cât și ca mijloc de transport în viața de zi cu zi.

Cu cât popularitatea trotinetelor electrice a crescut, cu atât și incidentele sunt se petrec mai des. De aceea, am decis să realizăm acest articol în care vom oferi mai multe sfaturi pentru a circula în siguranță folosind trotineta electrică. Iată care sunt sfaturile de care ar trebui să ții cont numaidecât:

Folosește echipament de siguranță

Accidentele se pot produce chiar și atunci când ai luat toate măsurile de precauție și ai fost cât se poate de preventiv. De aceea este esențial să porți echipament de protecție personală, iar importanța lui o vei constanta atunci când vei suferi primul accident, chiar dacă sigur nu îți dorești să experimentezi un astfel de eveniment.

Este vital să porți echipament de protecție iar de aceea nu ar trebui să mergi cu trotineta fără cască și echipament pentru coate, genunchi și nu numai. Mănușile oferă, de asemenea, o mai bună aderență asupra coarnelor, iar astfel vei avea mai mult control.

Fă-ți un obicei din a purta echipament de protecție și nu vei regreta.

Verifică anvelopele

Verifică în mod regulat starea anvelopelor deoarece acestea se degradează odată cu trecerea timpului, așa că performanțele lor vor fi afectate. Verifică gradul de uzură al anvelopelor precum și presiunea din acestea, iar atunci când este necesar, ar trebui să le schimbi. Doar astfel îți poți asigura cele mai bune condiții de siguranță.

Conștientizează pericolele de pe drumurile din România

Fii mereu atent la drum și conștientizează pericolele pe care infrastructura din România le prezintă. Știm cu toții cât de proaste pot fi unele drumuri, așa că trebuie să fii mereu atent la obstacolele ce îți pot apărea în cale. Fii concentrat și păstrează o viteză sigură ce îți permite evitarea gropilor și a altor provocări. De asemenea, atunci când carosabilul este umed, ar trebui să păstrezi o viteză scăzută deoarece pericolele sunt mult mai mari în acest moment.

Ar trebui să acorzi o atenție sporită atunci când mergi cu scuterul pe suprafețe alunecoase și umede, așa cum sunt plăcile de marmură, suprafețele metalice, străzi umede și trotuare noroioase. Asta deoarece acestea reprezintă adevărate pericole atunci când folosești trotineta electrică.

Folosește o trotinetă performantă

Nu toate trotinetele sunt safe. Ba chiar multe dintre modelele de pe piață te pot pune în pericol, așa că nu ar trebui să alegi un model oarecare. Recomandarea noastră este să optezi pentru achiziționarea unei trotinete de la un producător de renume, pe care să o cumperi de la un magazin cu o bună reputație pe piață.

În acest sens, îți putem recomanda oferta de trotinete electrice pe care o poți găsi pe Demax. Sunt doar modele de calitate, ce garantează siguranță în timpul deplasării, așa că sigur nu îți vor face probleme din acest punct de vedere.

Pune în practică toate aceste sfaturi și recomandări, iar astfel vei putea folosi trotineta electrică pentru deplasările tale fără a te pune în pericol.

×