x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şi-au făcut o meserie din a antrena copii

Şi-au făcut o meserie din a antrena copii

de Diana Scarlat    |    25 Aug 2012   •   20:28
Şi-au făcut o meserie din a antrena copii

Gix, Marian si Mircea, de pe Valea Prahovei, sunt trei iubitori de munte care nu-si pastreaza secretele, ci le impartasesc tuturor celor care vor sa invete ceva despre catarare, tehnici de supravietuire in salbaticie, trasee montane si sporturi extreme.

Cei trei s-au specializat in a antrena copii iubitori de miscare in aer liber, pentru care munca lor presupune mult mai multa atentie si daruire, dar satisfactia este pe masura efortului depus.

"Cu 16 ani in urma am infiintat scoala de schi 2Extreme, una dintre cele mai titrate scoli din Romania, in care au activat doar schiori profesionisti. In scurt timp, clientela noastra, care cuprindea in majoritate copii, a devenit insemnata si trebuia sa gasim o solutie. Asa ne-am gandit sa organizam tabere. Noua ne apartine initiativa infiintarii taberelor de schi pentru copii, proiect care a luat amploare in scurt timp. Cererile de inscrieri pentru taberele organizate de 2Extreme s-au inmultit in fiecare an, asa incat am decis sa organizam si tabere de vara, pentru copiii pasionati de sporturile montane. Intrucat fiecare dintre noi este profesor de sport si avem calificare de alpinist, am decis sa ne axam pe initiere in catarare, rapel, tiroliana, drumetii, orientare turistica, tehnici de supravietuire pe munte si alte activitati care nu se pot desfasura in oras, printre cladiri', explica Gix Mazarache. Treptat, activitatile de team-building si tabere s-au dezvoltat, de la inceputul anilor 2.000, iar activitatea profesorilor era infloritoare, in perioada de inflorire economica. Cererile au venit inclusiv din partea copiilor sau a studentilor din afara tarii, iar echipa s-a extins.

"Daca la inceput scopul organizarii taberelor a fost pentru invatare si relaxare, cu timpul s-a transformat intr-o preocupare din care multi dintre membrii 2Extreme au facut cariera. Cu pasiune, implicare si indrumare, am reusit performanta de a forma trei generatii de copii care au invatat foarte multe lucruri despre tainele sporturilor montane', mai spune Gix. In ultimii ani au inceput multi sa organizeze astfel de tabere pentru copii sau team-building-uri pentru angajatii companiilor din Romania, insa doritorii trebuie sa stie ca alegerea unei astfel de oferte nu se face in functie de pretul cel mai mic de pe piata, ci ar trebui sa verifice cu atentie experienta celor care le organizeaza si rezultatele lor in timp, asa cum se procedeaza si atunci cand se alege o scoala sau o facultate. Astazi, cei trei sunt la concurenta inclusiv cu cei care organizeaza astfel de tabere in cadrul unor proiecte cu finantare europeana, insa putini parinti isi dau seama ca un loc unde se aduna copiii pentru a se recrea nu este la fel ca unul in care copiii chiar invata ceva util si frumos, de la niste profesionisti.

×