x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Șoc pe piața de asigurări. O mare companie a intrat în faliment

Șoc pe piața de asigurări. O mare companie a intrat în faliment

07 Iul 2020   •   11:15
Șoc pe piața de asigurări. O mare companie a intrat în faliment

Compania de asigurări CertAsig a intrat în faliment, în urma deciziei finale a instanţei.

În luna februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a companiei, conform Ziarului Financiar.

„Instanţa a dat decizia de faliment a CertAsig. Expunerea este uriaşă pentru că sunt daune uriaşe pe marin. Compania a subscris foarte mult în Turcia“, au declarat surse din piaţa asigurărilor pentru ZF.

ASF nu a transmis în ultima perioa­dă nicio informare privind falimentul acesteia.

CertAsig este o companie de asigurări românească și se adresa segmentului Corporate. Are sediul în București și operatiuni în România, Turcia și Bulgaria, un birou în Praga (Cehia) și o sucursală în Sofia (Bulgaria). 

Portofoliul său era susținut de tratate de reasigurare încheiate cu unii din cei mai puternici reasiguratori internaționali, printre care Lloyd’s Syndicates,  Swiss Re, Hannover Re, Sirius, Partner Re, Axa XL, Axis Re, Polish Re precum și cu alți reasiguratori cu rating A- sau chiar mai bun, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

Actionarul majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii axat pe companii din domeniul serviciilor financiare, în țări din Europa Centrală și de Est. Royalton Capital Investors numără în randul investitorilor nume precum Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Fondul European de Investiții (FEI) și Alpha Associates.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Certasig asf faliment