x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Spania pe marginea prăpastiei. Vezi declaraţia care aruncă Europa în aer

Spania pe marginea prăpastiei. Vezi declaraţia care aruncă Europa în aer

14 Aug 2012   •   20:16
Spania pe marginea prăpastiei. Vezi declaraţia care aruncă Europa în aer

Guvernul Spaniei ia in considerare o cerere pentru un ajutor suveran, a declarat marti comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, intr-un interviu acordat Bloomberg.

"Spania are o minte deschisa. Guvernul premierului Mariano Rajoy nu a luat o decizie. Suntem pregatiti sa actionam daca va exista o solicitare", a spus Rehn.

Guvernul de la Madrid a anuntat ca lucreaza cu autoritatile de la Bruxelles pentru deblocarea unui ajutor de urgenta de 30 de miliarde de euro pentru bancile spaniole, in cadrul unui plan aprobat in iulie, destinat sustinerii sectorului financiar.

Pe de alta parte, premierul Rajoy a declarat marti ca la inceputul lunii viitoare se va intalni la Madrid cu cancelarul Germaniei Angela Merkel, in compania unui numar mare de oameni de afaceri germani si spanioli, urmand ca in aceeasi luna sa faca o vizita la Roma, pentru discutii cu premierul Mario Monti.

Analistii economici europeni au declarat in mai multe randuri ca Spania este prea mare pentru a fi sustinuta financiar de colegii din zona euro si ca o eventuala intrare in incapacitate de plata a Madridului ar aduce haos in Europa.

×
Subiecte în articol: Spania recesiune economica