Expertul contabil Valeriu Cristian Bejinaru, desemnat de Parchetul General in cazurile Rafo si Rompe-trol, a vrut sa devina auditor finan-ciar, dar a picat examenul. La pro-ba scrisa a obtinut umilitoarea nota de 3,95. "Studiosul" expert figureaza si intr-un dosar de mita la DNA.
Expertul contabil desemnat de Parchetul General in cazurile Rafo Onesti si Rompetrol, Valeriu Cristian Bejinaru, a fost respins la examenul pentru atribuirea calitatii de auditor financiar, desfasurat intre 25 martie si 8 aprilie. Potrivit site-ului Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR), acesta a picat examenul dupa ce a obtinut notele 3,95 la proba scrisa, 6,67 la testul grila si 6,88 la lucrarea practica de audit. Potrivit regulamentului de concurs, punctajul de promovare a fiecarei probe a fost de minimum 6,00, iar pentru pentru promovarea examenului era necesara obtinerea unei medii de minimum 7,00. MESERIE GREA. Subiectele la proba practica a examenului de acces la profesie s-au bazat pe procedurile, tehnicile si metodele prevazute in Standardele Internationale de Audit (ISA) elaborate de IFAC si Normele Minimale de Audit adoptate de CAFR. Examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calitatii de auditor financiar, sesiunea 2006, s-a desfasurat pe durata a trei zile. Astfel, la 25 martie a avut loc proba scrisa, la 1 aprilie, testul grila si la 8 aprilie, lucrarea practica de audit. DEZASTRU. Expertul contabil Bejinariu si notele sale care-l fac eligibil pentru Parchet |
Citește pe Antena3.ro
DNA
|
La Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au fost declansate verificari preliminare
inceperii urmaririi penale
intr-un dosar privind infractiuni de luare si dare de mita, in care figureaza numele expertului Bejinariu. Acesta a fost, de altfel, recuzat (insa fara succes) de aparatorii lui Ovidiu Tender, atat pentru acest motiv, cat si ca efect al autodenunturilor sale.
|
RISCANT
|
Doctorul Alexandru Ciocalteu a declarat ca, fiindca este obez (peste 160 kg), Tender are probleme legate de glicemie, respectiv diabet, boli care dau complicatii cardiace. Medicii i-au montat un aparat care va numara bataile inimii pe durata a 24 de ore si i-au administrat un tratament care reduce tendinta de coagulare a sangelui, evitand infarctul. Intrucat miercuri dimineata Tender avea o tensiune mare si era in fibrilatie, medici au amanat angiografia coronariana. "Este mult prea riscant sa-l supunem unei astfel de investigatii inainte ca starea lui de sanatate sa fie cat de cat ameliorata", a mai spus directorul Spitalului "Sf. Ioan".
|