x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Standard&Poor’s a revizuit în scădere ratingul Rompetrol Group, de la "B+" la "B", cu perspectivă negativă

Standard&Poor’s a revizuit în scădere ratingul Rompetrol Group, de la "B+" la "B", cu perspectivă negativă

17 Iun 2009   •   00:00

Standard&Poor’s a revizuit, miercuri, în scădere ratingul Rompetrol Group pentru datoriile pe termen lung, de la nivelul "B+" la "B", cu perspectivă negativă, în urma îngrijorării privind capacitatea acţionarului majoritar KazMunaiGas de a-i acorda sprijin, în caz de nevoie.



"Revizuirea în scădere a ratingului şi plasarea sub supraveghere a acestuia, cu implicaţii negative, reflectă îngrijorarea privind capacitatea KazMunaiGas, deţinătorul unei participaţii de 75% la Rompetrol Group, de a-i furniza la timp lichidităţi, în caz de nevoie", a declarat Elad Jelasko, analist la S&P, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Ratingul atribuit de S&P grupului KazMunaiGas este "BBB-", fiind pus sub supraveghere, cu implicaţii negative.

Calificativele Rompetrol continuă să depindă în mare parte de sprijinul din partea KazMunaiGas, întrucât ratingul companiei din România privind capacitatea de a se susţine singur, "CCC+" continuă să fie vulnerabil.

În plus, încrederea S&P în sprijinul KazMunaiGas pentru Rompetrol, în situaţii excepţionale, a scăzut, se mai arată în comunicat.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic