x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Apr 2009   •   00:00

2 aprilie 2009



TRANZACŢII PUŢINE
Numărul tranzacţiilor imobiliare s-a redus cu 26% în primele două luni, ajungând la 82.860. Datele oferite de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată însă o creştere cu 6% a numărului de tranzacţii încheiate în februarie faţă de luna ianuarie, de la 40.142 la 42.720 de operaţiuni. Comparativ cu luna februarie a anului trecut, numărul tranzacţiilor din a doua lună din 2009 s-a redus cu aproape 30%. Totodată, instituţia a inventariat în primele două luni 523.200 de operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, în scădere cu circa 21% faţă de intervalul corespunzător din 2008.

ÎNCREDERE ECONOMICĂ
Reclădirea încrederii este esenţială în prezent şi este nevoie de buna colaborare a factorilor politici, economici şi sociali, a declarat ieri Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. "Acest aranjament nu este numai necesar pentru această perioadă, dar şi unul bun. Prevederile acordului sunt cele de care avea nevoie România", a spus Isărescu. Guvernatorul a participat la o dezbatere împreună cu conducerea Parlamentului, cu reprezentanţii Birourilor Permanente ale celor două Camere şi reprezentanţii Comisiilor de buget-finanţe. "Cu această bază vom continua creşterea economică şi vom asigura macrostabilitatea ţării", a spus Isărescu.

MINCĂ, ŞEF LA ANCE
Fostul director general al Loteriei Române, Liliana Mincă, a fost numit la conducerea Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor, în locul lui Cristian Munteanu, eliberat din funcţie. Modificarea a fost efectuată prin decizie a premierului Emil Boc. Liliana Mincă a mai condus Agenţia Naţională de Control a Exporturilor din 2005 până în martie 2006, când a fost instalată la conducerea Loteriei Române. Ea a fost revocată din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Loteriei la 16 februarie 2009, conducerea companiei fiind preluată de Gheorghe Benea, la propunerea PD-L.

×
Subiecte în articol: economic