x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Iul 2009   •   00:00

7 iulie 2009



EXPROPRIERI
Ministerul Transporturilor va suplimenta cu 12,5 milioane de lei despăgubirile necesare exproprierii a 200.000 de mp în vederea realizării centurii de est a municipiului Cluj-Napoca. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat. Până în prezent, Guvernul a aprobat şase hotărâri pentru exproprierea imobilelor necesare lucrării. Cele şase acte normative se referă la un număr total de 587 de imobile supuse exproprierii, cu o sumă totală de 14,94 milioane de lei. Centura de ocolire va avea o lungime de 18,6 kilometri, cu o lăţime a platformei de zece metri, precum şi două poduri, patru viaducte şi două noduri rutiere. (E.S.)

ŞOMAJ
Rata şomajului la nivel naţional a crescut luna trecută, comparativ cu luna mai, cu 0,2 puncte procentuale, ajungând la 6%, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă a fost de 548.930, comparativ cu 526.803, înregistraţi în mai. S-a observat o creştere a ratei şomajului în rândul femeilor, ajungând de la 5,4% la 5,7% în iunie. Cei mai mulţi şomeri au fost înregistraţi în Vaslui, Mehedinţi, Alba, Teleorman, iar cei mai puţini în Ilfov, Bucureşti, Timiş şi Constanţa. (E.S.)

CĂLĂTORII
Pasagerii Ryanair ar putea călători gratuit, dacă vor accepta să stea în picioare sau pe scaune de bar, în cazul curselor cu o durată mai mică de o oră şi jumătate, a declarat Michael O'Leary, preşedintele companiei. "Am putea renunţa la ultimele cinci sau şase rânduri de scaune şi să spunem pasagerilor: Vreţi să staţi în picioare? Dacă da, puteţi călători gratuit", a spus Mr O'Leary. Ryanair a cerut Boeing să analizeze posibilitatea de a adapta avioanele sau să livreze o nouă flotă, adaptată pentru transportul în picioare al pasagerilor. Pentru a putea fi pusă în practică iniţiativa trebuie să fie aprobată de autoritatea pentru aviaţie din Irlanda. (E.S.)

×
Subiecte în articol: economic