x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Iul 2009   •   00:00

9 iulie 2009



"PRIMA CASĂ" LA START
Peste 10.000 de persoane au depus cerere la bănci pentru cumpărarea unei case prin credite bancare garantate de stat. Un sfert dintre solicitanţi doresc să achiziţioneze o locuinţă nouă, iar restul optează pentru apartamente vechi, a declarat premierul Emil Boc. Ieri a fost cumpărată prima locuinţă prin credit bancar garantat de stat. Este vorba despre un apartament de două camere dintr-un bloc vechi aflat în cartierul bucureştean Colentina. Titularii contractului au luat un credit bancar de 51.500 euro şi au plătit un avans de 3.000 euro, rata stabilită pentru perioada de 30 ani aferentă creditului fiind de 307 euro/lună.

AGRICULTURĂ
Personalul din aparatul central al Ministerului Agriculturii va fi redus la jumătate, de la peste 600 de salariaţi la aproximativ 300, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. Hotărârea de Guvern privind această disponibilizare va fi aprobată de Guvern în sedinţa de săptămana viitoare, a mai precizat ministrul Agriculturii. El a mai arătat că majoritatea celor disponibilizaţi vor pleca, cel mai probabil, la agenţiile de plăţi pentru fonduri europene destinate agriculturii, fiind cei mai calificaţi să ocupe aceste posturi. Potrivit ministrului Agriculturii, numai la agenţia de plăţi şi intervenţii este nevoie de încă 2.000 de angajaţi.

NUMIRI NOI LA CEC
Finanţele au decis înlocuirea a patru membri din Consiliul de Administraţie al CEC Bank şi aşteaptă avizul BNR.
Sebastian Vlădescu, Alice Bâtu, Cătălin Doică şi Bogdan Huţucă, numiţi de Finanţe în timpul Cabinetului Tăriceanu, vor fi înlocuiţi cu Bogdan Criţa, din cadrul sucursalei din Brăila a Unicredit Ţiriac, Cristian Socol, profesor în cadrul ASE Bucureşti, analistul economic Andrei Postelnicu şi o persoană desemnată de Ministerul Finanţelor. Persoanele desemnate vor face parte din CA al CEC doar dacă primesc avizul BNR. Banca Naţională are la dispoziţie 20 de zile pentru a-i aviza sau nu, au declarat miercuri surse guvernamentale.

×
Subiecte în articol: economic