x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

24 Iul 2006   •   00:00

PROIECT - Subventii la caldura

Romanii ar putea beneficia de subventii intre 10% si 90% din valoarea facturilor de energie termica, in functie de venituri si de pretul local de referinta, a declarat secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Nicu Toader, informeaza NewIn. Ministerul Muncii lucreaza la ordonanta de urgenta cu privire la subventiile pentru energia termica ce vor fi acordate populatiei. Tarifele la energia termica vor creste in medie cu 5%-6% de la 1 august, daca autoritatile vor reusi sa finalizeze ordonanta de urgenta care prevede acordarea unei subventii de 45% din pretul combustibilului achizitionat de producatori si inlocuirea pretului national de referinta cu preturi locale. (Eugenia Mihalcea)

CARDURI - Protectie prin American Express

Cardurile de credit American Express Gold si Green, emise de Bancpost, revolutioneaza piata de profil din Romania, ridicand standardele serviciilor financiare promovate de catre banci, prin oferirea de avantaje importante utilizatorului. American Express® ofera cel mai bun tratament membrilor sai, facandu-i sa se simta privilegiati, speciali, unici, datorita beneficiilor si serviciilor de inalta clasa oferite. Un serviciu unic pe piata din Romania si oferit gratuit detinatorilor de carduri American Express este programul de protectie a cumparaturilor.

FRANTA - Societe Generale, suspecta de frauda

Un judecator francez a decis ca peste 130 de angajati ai unor banci din Franta, printre care se numara si presedintele Societe Generale, ar trebui acuzati de spalare de bani, dupa descoperirea unor operatiuni suspecte de la sfarsitul anilor ’90. Desfasurate intre 1996-2001, operatiunile se refera la mai multe transferuri financiare intre Franta si Israel. Societe Generale a negat informatiile potrivit carora presedintele Daniel Bouton sau oricare alt angajat al bancii ar fi participat la operatiuni de spalare de bani.

SUCEAVA - Se inchid sapte exploatari miniere

Peste 50 de mine din tara, din care sapte ale societatii MinBucovina Vatra Dornei isi vor sista activitatea pana la sfarsitul anului, iar in urma acestei actiuni vor fi disponibilizati 11.000 de angajati. Pana acum au fost inchise 142 de mine din 408 declarate neviabile.
×
Subiecte în articol: economic