x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

27 Mar 2006   •   00:00

Integrare - Stegulete rosii la finante

Romania va primi in raportul de tara din luna mai al Comisiei Europene stegulete galbene la eficienta luptei impotriva coruptiei si stegulete rosii in ceea ce priveste agricultura si finantele, dar raportul nu va propune aplicarea clauzei de salgardare, a declarat presedintele Traian Basescu. Steguletele rosii pentru agricultura sunt date pe anumite zone, care vor ramane in monitorizare pentru raportul din noiembrie. "Alte stegulete rosii vom avea pe finante, pe incapacitatea noastra de a pune in functiune sistemul informatic, care sa permita statelor membre UE urmarirea modului de incasare a TVA", a spus seful statului.

Hidroelectrica - Exporturi ieftine

Hidroelectrica va aplica un set de decizii privind posibilitatile tehnice, prin care sa reduca exportul, cu prioritate pentru echilibrarea sistemului energetic si vanzarea intregii productii de electricitate pe piata interna. Ministrul Economiei, Codrut Seres, "a cerut imperativ" societatii sa analizeze deciziile necesare in acest sens, inclusiv pentru introducerea "unor proceduri armonizate de licitatie pentru alocarea capacitatilor pe liniile de interconexiune". Preturile Hidroelectrica sunt cele mai ieftine, de circa 30 de dolari /MWh. (A.N. Ionescu)

Prudenta - Produse contrafacute

Directorii generali ai com-paniilor din subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor fi instruiti pentru "aplicarea legislatiei in vi-goare in domeniul achizitiilor de produse, servicii si lucrari". Totodata, ministrul Economiei, Codrut Seres, a cerut tuturor companiilor respective, in special firmelor Electrica si Electrica Serv, sa prezinte un program de masuri pentru evitarea folosirii sau achizitiilor de echipamente contrafacute, potrivit unui comunicat al MEC.
×
Subiecte în articol: economic