x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

27 Mai 2005   •   00:00


  • 28 mai 2005
  • Transport - Greva generala la CFR

    In perioada 8-15 iunie feroviarii din Miscare Comercial vor intra in greva generala. Astfel, activitatea va fi intrerupta intre orele 7:00-15:00, in restul timpului desfasurandu-se normal. Grevistii cer majorarea salariilor cu 10,7%, acordarea tichetelor de masa, precum si imbunatatirea conditiilor de lucru. Gheorghe Popa, secretarul general al Federatiei Miscare-Comercial, spune ca acestia nu solicita bani de la bugetul de stat, ci doar o rectificare in interiorul bugetelor proprii, fiind vorba de 900 de miliarde de lei. (Elena Stan)

    Transelectrica - Investitii de 16,5 milioane de euro

    Transelectrica va investii 16,5 milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de comanda si control din 11 statii electrice. Din cauza acestor lucrari, costurile de operare ale statiilor vor scadea, fiind posibila conducerea acestor unitati de la distanta. Lucrarea va fi facuta de compania Areva T&D Franta si va dura 36 de luni. Contractul va fi aplicat in etape succesive. (Elena Stan)

    Guvern - Sidex, fara ajutoare de stat

    Guvernul a eliminat, printr-o ordonanta de urgenta, posibilitatea acordarii unor scutiri de la plata datoriilor catre stat in favoarea Combinatului Siderurgic Sidex Galati. Actul normativ abroga articolul 16 din OUG nr. 119/2001, ce prevedea ca Sidex este scutit de la plata impozitului pe profit pe o perioada de 5 ani, incepand cu primul exercitiu financiar in care societatea inregistreaza profit brut. Tratatul de aderare interzice acordarea sau plata oricaror ajutoare de stat societatilor comerciale incluse in strategia de restructurare a industriei siderurgice. (Florina Zainescu)

    ×
    Subiecte în articol: economic