x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

05 Mai 2005   •   00:00


  • 6 mai 2005
  • Prioritate - Codul Muncii, in semestrul II

    Modificarea Codului Muncii ar trebui sa fie realizata in a doua jumatate a anului, mai ales ca exista deschidere din partea Guvernului si a sindicatelor, a declarat ieri, in cadrul unei dezbateri privind legislatia muncii, presedintele Camerei de Comert Americane in Romania, Roberto Musneci. Reprezentant al Uniunii Confederatiilor Industriale din Europa (UNICE), Jan Karel Bout considera ca in cazul in care patronatele nu reusesc sa modifice Codul Muncii, angajatorii ar trebui sa se gandeasca la alte solutii prin care sa convinga sindicatele.

    Investitie - Birouri langa Mall-ul Plaza

    Anchor Grup va investi 124 milioane de euro intr-o cladire de birouri cu o suprafata de 30.000 mp, ce va fi amplasata langa Mall-ul Plaza Romania. Banii provin dintr-un imprumut obtinut de la Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si HVB Bank Romania (HVB). O parte din suma va fi folosita si pentru refinantarea Bucuresti Mall si Plaza Romania, cele doua Mall-uri detinute de firma Anchor. (Daniela Ivan)

    Turism - Romania, promovata sub un nou brand

    Oferta turistica a Romaniei va fi promovata pe piata externa sub un nou brand, acesta urmand sa fie creat in baza unui proiect initiat de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Agentiile, asociatiile profesionale si tour-operatorii care au participat la un exercitiu de "branding" au folosit cel mai des conceptele de "respect pentru traditie", "ospitalitate", "natura pura" si "Estul se intalneste cu Vestul".

    ×
    Subiecte în articol: economic