x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

04 Mai 2005   •   00:00


  • 5 mai 2005
  • ADS - Culita Tarata a ramas fara IMB

    Agentia Domeniilor Statului (ADS) a castigat procesul cu firma TCE 3 Brazi Piatra-Neamt, detinuta de fostul deputat PSD Culita Tarata, privind rezilierea contractului de arenda a Insulei Mari a Brailei (IMB), se arata intr-un comunicat al institutiei. Saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de ADS impotriva deciziei din martie 2004 a Curtii de Apel Bucuresti. Decizia mentinea sentinta arbitrala de anulare a masurii rezilierii contractului de arenda incheiat de ADS cu firma TCE. In recurs, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis actiunea in anulare formulata de ADS impotriva sentintei din septembrie 2003 a Curtii de Arbitraj Comercial International pe care a anulat-o.

    Control - Poluarea la vedere

    Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a constatat, in urma verificarilor la cinci importatori de autovehicule, ca acestia nu au afisat la punctele de vanzare specificatiile privind consumul de carburant si nivelul emisiilor poluante ale vehiculelor, se arata intr-un comunicat al institutiei. Reprezentantii ministerului au acordat societatilor City Center (dealer Daewoo), Carpati Motor (importator general Honda), Automobile Bavaria (importator general BMW, Mini si MAN), Automotive Trading Services (importator general CitroIn) si Porsche Romania (importator general al marcilor Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si Porsche) un termen de sapte zile pentru afisarea, potrivit legii, a datelor privind consumul de carburant si emisiile poluante.

    Fuziune - Interpolis a luat Achmea

    Eureko si Grupul Rabobank au anuntat extinderea colaborarii dintre cele doua, prin apropiata fuziune a companiei de asigurari Achmea cu Interpolis, ramura de asigurari a grupului Rabobank. In felul acesta, actionariatul Rabobank in cadrul Eureko se va majora de la 5%, in prezent, la 37%. Tranzactia va conduce la formarea unui mare asigurator olandez, cu o activitate semnificativa intr-o serie de alte tari europene. In Romania, grupul financiar Eureko este prezent prin compania de asigurari INTERAMERICAN, al carui actionar majoritar este, si prin EUROCLINIC, primul spital privat de mari dimensiuni, ce va fi inaugurat foarte curand.

    ×
    Subiecte în articol: economic