x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

19 Apr 2005   •   00:00


  • 20 aprilie 2005
  • Credite - Nevoi personale de 30.000 de euro

    Banca Romaneasca a anuntat imbunatatirea ofertei de produse de creditare adresate persoanelor fizice. Astfel, creditul pentru nevoi personale a devenit acum mult mai accesibil. Acesta nu necesita justificarea utilizarii, fiind disponibil in doua variante. Cel de valoare mica, pana la 4.000 de euro, este acordat pe o perioada de pana la 5 ani, fara a fi nevoie de garantii. Creditul de valoare mare, de pana la 30.000 de euro, se acorda pe o perioada de maximum 12 ani si este garantat cu ipoteca. (Adrian Mihai)

    MG Rover - Fonduri pentru someri

    Uniunea Europeana ar putea redirectiona catre Marea Britanie o parte din finantari pentru a contracara efectele negative ale somajului aparut in urma falimentarii producatorului de automobile MG Rover, a anuntat executivul UE, dupa ce MG Rover mai primise 150 de milioane de lire sterline (283 de milioane de dolari). Aceasta reactie a venit in urma declaratiilor administratorilor companiei de saptamana trecuta, mai exact ca MG Rover nu poate fi vanduta si 5.000 de muncitori vor fi concediati imediat. (Gabriel Preda)

    Carduri - Tranzactii de 3,7 miliarde de dolari

    Peste trei milioane de romani detineau anul trecut carduri emise sub siglele MasterCard si Maestro, valoarea tranzactiilor realizate prin intermediul acestora ajungand la peste 3,7 miliarde de dolari. Din totalul cardurilor de debit emise de MasterCard Europe pe piata locala pana la sfarsitul lui 2004, peste 2,7 milioane de carduri sunt Maestro, in crestere cu 17,61% fata de aceeasi perioada a anului 2003. (Vali Blanaru)

    Telecomunicatii - Orange isi face portal

    Orange Romania lanseaza astazi portalul WAP World, ce contine stiri, informatii sportive, meteo, cotatii valutare si emisiuni TV. Portalul este organizat in trei sectiuni: Info, Enjoy si Util si poate fi accesat prin tehnologiile WAP GPRS/EDGE sau WAP CSD. De asemenea, operatorul a anuntat ca va reduce tarifele pentru cartelele PrePay cu pana la 40%, incepand cu 20 aprilie. Din luna iunie, va lansa si serviciul BlackBerry, care permite acces permanent si securizat la e-mail, telefon, SMS, agenda, Internet si aplicatii de date prin intermediul terminalului BlackBerry 7290 Wireless Handheld.
    ×
    Subiecte în articol: economic