x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Studiu GfK: Peste jumătate din populaţia României declară că reuşeşte cu greu să îşi acopere cheltuielile obişnuite

Studiu GfK: Peste jumătate din populaţia României declară că reuşeşte cu greu să îşi acopere cheltuielile obişnuite

de Daniela Ivan    |    10 Noi 2011   •   11:50
Studiu GfK: Peste jumătate din populaţia României declară că reuşeşte cu greu să îşi acopere cheltuielile obişnuite

Romanii au mari probleme financiare. Peste jumatate din populatia tarii afirma ca reuseste cu greu sa isi acopere cheltuielile obisnuite, iar un sfert dintre concetatenii nostri sunt inglodati in datorii, potrivit unui studiu realizat de GfK Romania.

"Mai mult de jumatate dintre romani (56%) spun ca reusesc cu greu sa isi acopere cheltuielile obisnuite, in vreme ce aproape un sfert spun ca sunt datori (24%). Situatia la acest capitol arata aproape identic cu luna octombrie 2010, iar variatiile lunare din ultimul an sunt nesemnificative", potrivit sursei citate.

Totusi, romanii incep sa devina mai optimisti. Putin peste 40% dintre romani spun ca se asteapta la o inrautatire, fata de primele luni de toamna ale anului trecut, cand pesimismul romanilor era mai accentuat, peste jumatate declarand la acel moment ca vad o inasprire a acestei situatii in urmatorul an.

Dintre cei chestionati, 13% spera ca situatia lor sa se imbunatateasca in urmatorul an si aproape 40% se asteapta sa ramana la fel. Totodata, 77% afirma ca starea generala a economiei a cunoscut un regres in ultimele 12 luni, in vreme ce sperantele pentru urmatorul an sunt ceva mai mari - 9% dintre ei declara ca aceasta se va imbunatati.

Insa increderea in stabilitatea locului de munca se situeaza la un nivel foarte scazut fata de lunile trecute ale anului. Astfel, 77% dintre romani se asteapta ca somajul sa creasca si numai 3% estimeaza o scadere in urmatorul an.

×