x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Studiu / Net-ul, departe de romani

Studiu / Net-ul, departe de romani

12 Noi 2005   •   00:00
Studiu / Net-ul, departe de romani

Angajatii romani au utilizat in 2004 Internetul in proportie de 19%, comparativ cu o medie de 60% in randul salariatilor din UE, se arata intr-un studiu al Biroului european de statistica, Eurostat.

Angajatii romani au utilizat in 2004 Internetul in proportie de 19%, comparativ cu o medie de 60% in randul salariatilor din UE, se arata intr-un studiu al Biroului european de statistica, Eurostat. Rata de utilizare a Internetului de catre angajatii bulgari s-a plasat anul trecut la fel ca in Romania, la 19%, in timp ce 33% dintre salariatii ungari si 36% dintre cei polonezi au folosit acest mijloc de informare si comunicare.

In Romania, Internetul a fost folosit cu precadere de catre studenti, in proportie de 51%, si de cei cu studii superioare, respectiv 50%. In timp ce anul trecut studentii bulgari s-au aratat mai interesatisa se informeze cu ajutorul calculatorului decat romanii, cu o medie de 58%, doar 37% dintre cei cu studii superioare au navigat pe Internet.

INTERNAUTII NORDICI. Pentru studenti, cele mai ridicate medii nationale au fost consemnate in Finlanda, 97%, Danemarca si Suedia, fiecare cu cate 96%, in timp ce pentru absolventii unei forme de invatamant superior prima pozitie a fost adjudecata de Suedia, cu o medie de 94%. Studiul a mai analizat si gradul de utilizare a Internetului de catre someri, unde discrepantele dintre Romania, cu 8%, si UE, cu 40%, au fost inca o data semnificative. Nivelul din Bulgaria, de 6%, s-a plasat sub cel consemnat de Romania. In ceea ce priveste pensionarii, Romania, alaturi de Bulgaria, Lituania si Grecia, a inregistrat o medie de 1%, in timp ce nivelul european a fost de 13%.

×
Subiecte în articol: economic