x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie STUPUL CU ROBINET, invenția care i-a cucerit pe apicultorii din toată lumea SCHIMBĂ tehnologia EXTRACȚIEI MIERII

STUPUL CU ROBINET, invenția care i-a cucerit pe apicultorii din toată lumea SCHIMBĂ tehnologia EXTRACȚIEI MIERII

01 Mar 2018   •   15:49
STUPUL CU ROBINET, invenția care i-a cucerit pe apicultorii din toată lumea SCHIMBĂ tehnologia EXTRACȚIEI MIERII

Tehnologia extragerii mierii nu mai este însă ce a fost dată, și datorită noului procedeu, cunoscut și sub numele de STUPUL CU ROBINET.

Inventat de Stuart și Cedar Anderson, tatăl și fiul unei dinastii de apicultori, acest sistem elimină procesul tradițional de extracție a mierii – cel în care se scot ramele, se prelucrează cu cuțitul fierbinte și se introduc în centrifugă până se obținea mierea. Acum totul e mult mai simplu: mierea curge ca vinul din butoaie.

Aceasta este o nouă invenție care promite să elimine procedurile grele și anevoioase de colectare a mierii din stup. Procesul se datorează unui sistem cu cep care permite extragerea mierii și scurgerea ei din faguri special concepute.

„Stupul este format din celule fagure deja formate parțial. Albinele nu mai acoperă fagurele cu ceară, umplu celulele cu miere și pun capacul celulelor ca de obicei. Când porniți instrumentul, care seamănă cu un robinet, celulele sunt împărțite vertical în interiorul fagurelui și formează canale care permit mierea să curgă până la un jgheab sigilat la baza cadrului. Mierea se scurge din stup prin acest robinet, iar albinele sunt practic netulburate din activitatea lor”, spune inventatorul.

Citește mai departe și vezi VIDEO, AICI

×