x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Suceava este judeţul cu cele mai multe proiecte pentru şosele de centură

Suceava este judeţul cu cele mai multe proiecte pentru şosele de centură

18 Mar 2010   •   00:00

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, că momentan nu sunt bani pentru alocări suplimentare în vederea continuării lucrărilor la centura ocolitoare a Sucevei, de la intrarea în municipiu dinspre Fălticeni, dar nu a exclus că ar putea creşte sumele pentru finanţare la o rectificare bugetară.

Berceanu a subliniat, totodată, că Suceava este judeţul cu cele mai multe proiecte pentru şosele de centură în derulare, respectiv cinci: Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că în cazul în care nu se găsesc surse de finanţare, lucrările la ruta ocolitoare nu vor putea fi finalizate în trei ani, aşa cum era preconizat, şi va fi prelungit termenul de închidere a investiţiei cu cel puţin doi ani.

Lungu a precizat că pentru anul 2010 au fost alocate zece milioane de euro, dar ar mai fi nevoie de opt-nouă milioane de euro.

Ruta ocolitoare a Sucevei, dinspre Fălticeni spre Vama Siret, prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi, va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va costa 67 de milioane de euro, beneficiarul lucrării fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

 

 


×
Subiecte în articol: redactie