x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sume fabuloase pentru monede vechi. Deținătorii le pot vinde cu sume uriașe pe internet

Sume fabuloase pentru monede vechi. Deținătorii le pot vinde cu sume uriașe pe internet

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   11:00
Sume fabuloase pentru monede vechi. Deținătorii le pot vinde cu sume uriașe pe internet

Monedele și bancnotele vechi se vând cu sume uriașe pe internet.

Mai ales moneda de 20 de lei cu imaginea lui Ștefan cel Mare, emisă în 1992, ajune la prețul de 25.000 de euro.

Cu toate acestea, polul lui Carol I se impune cu o sumă amețitoare, anume de 100.000 de euro.

Moneda din aur, din 1868, a fost prima emisie a țării noastre, fiind bătută în doar 200 de exemplare, potrivit Academiei Române. 

"Apariția sa, într-o perioadă în care statutul politic de subordonare față de Imperiul Otoman nu permitea baterea unei monede de aur, a constituit o surpriză și în același timp un gest abil și temerar al Regelui Carol I de afirmare a politicii sale, orientată către obținerea independenței țării.

Moneda este una dintre cele mai mari rarități din numismatica românească, ea fiind bătută doar în câteva sute de exemplare (cifra cel mai des întâlnită fiind aceea de 200 exemplare). 

Mai mult decât atât, raritatea sa este excepțională, un număr foarte mic de exemplare aflându-se în colecția Băncii Naționale a României, în muzeul acesteia, a Bibliotecii Academiei Române prin Cabinetul său numismatic, respectiv în colecția Muzeului Național de Istorie a României, totalul neatingând zece exemplare.

Ca urmare, valoarea de piață a acestei remarcabile piese este de circa 100.000 euro”, explică dr. Emanuel Petac, șeful Cabinetului de Numismatică al Bibliotecii Academiei Române, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: monedă internet vanzare