x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tânăra din România care la 30 de ani conduce o afacere de peste 1 milion de euro

Tânăra din România care la 30 de ani conduce o afacere de peste 1 milion de euro

de IncomeMagazine    |    20 Dec 2012   •   07:59
Tânăra din România care la 30 de ani conduce o afacere de peste 1 milion de euro
Sursa foto: Ron Chapple Stock/Getty Images/Ron Chapple Studios

La 30 de ani, conduce un business de peste un milion de euro şi a deschis, în 2009 -2012, magazine noi de bijuterii high class, când alţii au închis. Alexandra Popescu, Country Manager Oxette România, vede vârsta ca pe un avantaj , pentru că are în faţă ani mulţi în care să înveţe lucruri noi şi timp să facă tot ceea ce și-a propus.

Spune că prin vene îi curg „o-uri” mici de la Oxette şi că pasiunea pentru bijuterii o are încă de când era mică, moştenită de la mama ei, care este învăţătoare şi are drept principiu: nicio femeie nu trebuie să iasă din casă fără cercei şi ruj pe buze. A învăţat toate tipurile de pietre de la tatăl său, care este geolog şi care îi arăta fiecare rocă în plimbările pe munte. Primul job a fost într-o firmă distribuitoare de lenjerie de damă, în ultimii ani de facultate.

Acolo a învăţat ce înseamnă negociere, tranzacţii internaţionale sau vamale şi s-a familiarizat cu retailul, pentru că firma livra marfă către marile reţele, cum este Carrefour, Selgros Cash&Carry sau Metro. „Managerii erau tineri şi m-au învăţat totul despre negociere”, îşi aminteşte Alexandra Popescu.

Doi ani mai târziu, s-a mutat într-o multinaţională, în telecomunicaţii, întâi în departamentul financiar şi apoi în cel comercial, însă a înţeles că locul ei nu era acolo.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Băncile, îngenunchiate? Românii cu credite scapă de comisioanele abuzive
Cele 10 tari care stau pe mormane de aur
Cele mai bune dobânzi pentru economiile în euro
19 clauze abuzive din contractele bancare
Unde trebuie să lucrezi ca să primeşti o majorare de salariu

×