x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tarom rămâne fără manager

Tarom rămâne fără manager

de Adrian Stoica    |    18 Mar 2016   •   10:39
Tarom rămâne fără manager

Directorul general al companiei aviatice Tarom, Christian Heinzmann, ar urma să fie demis astăzi, când este prevăzută întrunirea Consiliului de Administraţie al companiei. Decizia de reziliere a mandatului vine în urma controlului făcut la companie de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

El a fost ordonat de ministrul Transporturilor la mijlocul lunii februarie. La mijlocul acestei săptămâni o aeronavă a companiei, care efectua o cursa pe ruta Budapesta-Bucureşti, a aterizat de urgență pe un aeroport din Ungaria, la scurt timp de la decolare, pentru că s-a umplut cu fum. Directorului general al Tarom i se reproşează, în general, managementul defectuos, iar această demitere nu va fi singura ce va fi operată la nivelul conducerii companiei.

“Şi săptămânile care vin veţi mai vedea nişte schimbări la TAROM. (...) Sunt nişte îndreptări treptate de politică şi, în acelaşi timp, de abordare. Abordarea de până acum nu a fost cea potrivită. Vom avea grijă ca prin măsurile pe care le luăm să fie abordarea potrivită pentru a scoate societatea din această situaţie în care este acum”, a declarat ministrul Transporturilor, după anunţarea incidentului în care a fost implicat avionul Tarom.

Christian Heinzmann se află la şefia TAROM din 2012, iar în această perioadă, pierderile Tarom s-au redus de la 230 de milioane de lei până la 50 de mili-oane de lei la finalul anului trecut.

×