x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Taxa auto, stabilită în funcţie de cerinţele CE

Taxa auto, stabilită în funcţie de cerinţele CE

de Jurnalul National    |    19 Ian 2008   •   00:00
Taxa auto, stabilită în funcţie de cerinţele CE

Guvernul va stabili valoarea finală a taxei de primă înmatriculare în funcţie de trei noi cerinţe ale Comisiei Europene, care însă nu vor schimba fundamental valorile propuse de experţii români, a declarat ieri Attila Korodi (foto), ministrul Mediului.

Ultimele calcule


Guvernul va stabili valoarea finală a taxei de primă înmatriculare în funcţie de trei noi cerinţe ale Comisiei Europene, care însă nu vor schimba fundamental valorile propuse de experţii români, a declarat ieri Attila Korodi (foto), ministrul Mediului. Experţii europeni au cerut României să stabilească un cuantum mai mare al taxei de primă înmatriculare în cazul maşinilor mai slabe din punct de vedere al tipului de catalizator euro folosit, ca taxa să scadă mai mult în funcţie de vechime în cadrul aceleiaşi grupe euro şi ca procedura de contestare a taxei să fie extinsă şi mai clar stabilită. “Subliniez că modificările cerute de Comisie nu schimbă decât la nivel de virgulă, dacă vreţi, cuantumurile propuse de noi”, a atras atenţia Korodi.

El a precizat că, în urma noilor cerinţe, partea română lucrează încă la stabilirea valorilor pe care urmează să le legifereze. Însă România nu va mai trimite la Bruxelles vreun nou document legat de valorile modificate ale taxei, ci va transpune în legislaţie direct valorile stabilite în funcţie de noile cerinţe.

ÎN ACORD. Mai mulţi oficiali români s-au întâlnit miercuri cu reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Taxe şi Uniune Vamală a CE, pentru discuţii pe această temă, ulterior şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocănea, declarând că propunerile României privind modificările care vor fi aduse taxei auto au fost apreciate la Bruxelles ca fiind “în acord cu legislaţia europeană în domeniu”. El a precizat atunci că, o dată cu adoptarea legislaţiei în forma agreată de Comisia Europeană, sunt toate şansele să se suspende procedura de infrigement.

×
Subiecte în articol: economic